Janne Hyppönen KTP-juniorien valmennuspäälliköksi

Tarja Särkkä

Janne Hyppönen on valmentaut liigassa sekä KooTeePeetä että MyPaa. Kuva on keväältä 2010.
Janne Hyppönen on valmentaut liigassa sekä KooTeePeetä että MyPaa. Kuva on keväältä 2010.

Kokenut kotkalainen jalkapallovalmentaja Janne Hyppönen on valittu FC KTP Juniorien valmennuspäälliköksi. Hyppönen aloittaa päätoimisen työnsä vuodenvaihteessa.

FC KTP Juniorit perustettiin lokakuussa, kun Kotkan Nappulat ja FC KTP päättivät yhdistää juniorijalkapallon toiminnan. Uuden seuran jäsenmäärä on alkuvaiheessa hieman yli 500 pelaajaa.

49-vuotiaalla Hyppösellä on takanaan pitkä ura jalkapalloilun parissa. Hän pelasi Kotkan TP:ssä liigaa vuosituhannen vaihteessa, ja nousi KooTeePeen liigajoukkueen päävalmentajaksi syksyllä 2003. Kaikkiaan Hyppönen on valmentanut KTP:tä kuuden täyden kauden ajan. MyPan liigajoukkueen päävalmentajana hän oli 2007—2008.

— Olemme äärimmäisen tyytyväisiä saadessamme maajoukkuetason valmennuskokemuksen omaavan valmentajan luotsaamaan seuramme valmennustiimiä, KTP Juniorien puheenjohtaja Mikko Vaahersalo sanoo.

— Koko valmennustiimi julkaistaan, kunhan saamme kokonaisuuden kasaan. Jo nyt voin kuitenkin todeta, että meillä on tässä seurassa äärimmäisen korkeatasoinen osaaminen juniorivalmennukseen.

Hyppönen on koulutukseltaan fysioterapeutti sekä liikunnanopettaja. Hänen nykyinen työpaikkansa on Etelä-Kymenlaakson ammattiopistossa EKAMIssa.