Eaglesin puolustus marssi esiin hädän hetkellä — ”Osasin aavistella vaikeaa ottelua”

Kotka Eagles oli tiukoilla ensimmäistä kertaa tällä kaudella, mutta piti tappiosarakkeensa nollilla.

Antti Kaarto

Eagles-puolustus rynnisti ahdistamaan Bearsin pelinrakentajaa Taylor Watkinsia.
Eagles-puolustus rynnisti ahdistamaan Bearsin pelinrakentajaa Taylor Watkinsia.

Kotka Eagles oli tällä kaudella mäiskinyt miesten 1. divisioonassa kolme kertaa yli 60 pistettä, kerran yli 50 ja vähimmillään 39. Kuudes ottelu oli kauden tiukin, mutta kuudes voitto siitä tuli, kun Puistolassa vieraillut Pori Bears kaatui 20—3 (0—3).

Voitolla Eagles käytännössä varmisti kotiedun välierään.

Kotkalaishyökkäys oli avausjaksolla tukkoista, mutta siihen oli myös luonteva selitys. Seura kärsi tämän kauden pahimmasta hyökkääjäpulasta. Keskushyökkääjä Ville Hämäläinen ja laitahyökkääjä Jani Heinisalo seurasivat ottelua siviilit päällä.

Niko Hannula oli vielä perjantaina kuumeessa, ja keskushyökkääjä Yusufa Lehtinen pelasi päävalmentaja Niclas Carpelanin mukaan ”rikkinäisellä nilkalla”.

— Osasin aavistella vaikeaa ottelua. Porilla oli hyvä pelisuunnitelma hyökkäystämme vastaan, ja ensimmäistä kertaa tällä kaudella hyökkäyksemme oli pulassa. Se oli puolustus, joka piti meitä pinnalla koko avausjakson, Carpelan kiitti ja kehui puolustuskokoonpanon esitystä kauden parhaaksi.

— He astuivat esiin juuri oikeaan aikaan.

Erikoiset jutut tauolla pois

Puoliajalla Eagles päätti yksinkertaistaa peliään.

— Kun kokoonpano oli vähän erikoinen, yritimme vähän liian erikoisia juttuja avauspuoliajalla. Päätimme palata omaan perustekemiseemme, Carpelan selitti.

Tulosta alkoi tulla. Kanadalainen Akeem Foster teki kotijoukkueen kaikki kolme touchdownia.

— Juuri tällaisten juttujen takia hänet hankimme, Carpelan myhäili.

Kiitokset ja kehut hyvästä pelistä sai myös Joonas Koivisto, joka siirrettiin pelaajapulassa puolustuksesta blokkaavaksi keskushyökkääjäksi.

Kallio katkoo kuin riivattu

Päätösneljänneksellä Pori yritti vielä päästä mukaan. Oli läheltä piti -kiinniotosta kiinni, ettei kavennusmaalia syntynyt noin 10 minuuttia ennen loppua.

Heti seuraavasta Bears-hyökkäyksestä Eaglesin Veikko Kallio nappasi komean syötönkatkon, jota Carpelan kuvasi ”NFL-tasoiseksi”.

— Se oli hänelle jo kauden kahdeksas syötönkatko. Viime kaudella koko Eagles taisi ottaa kaksi katkoa, Carpelan sanoi.

Meripäivillä Areenalle

Eaglesilla on ensi viikonloppuna pelitauko. Ottelut jatkuvat meripäivälauantaina, ja pelipaikka on poikkeuksellisesti Arto Tolsa -areena. Vastaan saapuu Crusaders länsiuudeltamaalta.

Jani Heinisalo uskoi pystyvänsä pelaamaan tuolloin. Hän väänsi nilkkansa kesäkuun viimeisen päivän kotiottelussa Bouncersia vastaan, eikä nilkka vielä kestä sivuttaisliikettä.

Ville Hämäläisellä paluu on vielä kauempana.

— Elättelen haavetta siitä, että pystyisin pukemaan varusteet finaalissa (17. elokuuta), keppien varassa kulkenut Hämäläinen sanoi.

Uusimmat uutiset