HP:n naisten ilotulitus vaihtui nihkeyteen, mutta jokeri Riina Hallikainen onnistui tärkeässä paikassa – Pori kaatui kotiutuskisassa

Kimmo Seppälä

Riina Hallikainen löi HP:n tasoihin supervuorossa.
Riina Hallikainen löi HP:n tasoihin supervuorossa.

Haminan Palloilijat ylläpiti mahdollisuuksiaan yltää nousukaudellaan naisten Ykköspesiksen välieriin, kun Porista irtosi tuliaisiksi kaksi sarjapistettä. Ratkaisua piti etsiä kotiutuskilpailusta asti, ja voittamalla sen HP vei ottelun 2–1 (13–0, 2–3, 1–1, 2–1).

Avausjakso oli haminalaisilta uskomatonta pommitusta. Saara Suomalainen onnistui kotiutuksessa viidesti, ja säestystäkin piisasi.

– Porilla ei ollut mitään jakoa, se oli meiltä kesän parasta sisäpeliä. Toisella jaksolla oli nihkeämpää. Lyönnit eivät enää onnistuneetkaan, ja vastustaja teki paikoista palot, HP:n pelinjohtaja Jussi Toikka summaili.

Pori teki supervuorossa yhden juoksun, ja HP oli jäädä nollille. Joukkueella oli jo kaksi paloa taululla, kun etenijäjokeri Riina Hallikainen sai eteensä ajolähtötilanteen ja onnistui kotiuttamaan Inka Pietilän.

– Riina joutui vähän erilaiseen rooliin, vaikka tyttöjen Superissa hän on kotiutuksia tehnytkin. Hatunnosto hänelle, tuli tärkeään paikkaan onnistuminen, Toikka sanoi.

Kotiutuskisassa HP piti Porin yhdessä juoksussa ja tarvitsi itse vain kaksi paria. Ensimmäisinä kentälle laitetut parit Silja PakkanenPetra Pakkanen ja Pietilä–Tytti Bertling onnistuivat.

11 sarjakierroksen jälkeen Roihu johtaa lohkoa 29 pisteellä. Kankaanpäällä on 23, Pöytyällä 22 ja HP:llä 20. Kaksi parasta pääsevät välieriin.

– Harmillisia nämä pistemenetykset tietenkin ovat. Huomenna lisää, ja katsotaan, miten muut pelailevat, Toikka sanoi.

HP kohtaa jo sunnuntaina vieraissa häntäpään Hämeenkyrön. Sen jälkeen matseja on enää kaksi.

Uusimmat uutiset