Vastapainoa tylsälle Kolmoselle — KTP:n naisten joukkue laittoi kampoihin lauantaina HJK:lle

KTP:n naisjoukkue laittoi maalivahtinsa Sonja Leinon johdolla HJK:lle komeasti kampoihin. Suomen cup jatkuu tappiosta huolimatta.

Ella Karttunen

KTP:n maalivahti Sonja Leino kuului illan tähtiin.
KTP:n maalivahti Sonja Leino kuului illan tähtiin.

Tappioitta Kolmosen Kaakkois-Suomen lohkoa johtava KTP joutui lauantaina pahimpaan mahdolliseen testiin Suomen cupin avauskierroksella.

Naisten Liigaa puolestaan puhtaalla pelillä johtava helsinkiläinen HJK sai yllättyä, kun loppunumeroiksi kirjattiin odotettua tasaisemmat 1—3 (0—2).

Kolmonen on tylsää. — Sonja Leino

— Suomesta ei löydy kovempaa vastustajaa. Siihen nähden pärjättiin hienosti, KTP-valmentaja Jari-Pekka Gummerus sanoi.

Täksi kaudeksi perustettu KTP:n naisjoukkue on asettanut kovat tavoitteet: neljässä vuodessa Kolmosesta Liigaan. Tavoitteen toteuttamiseksi piti hankkia maalivahti, ja sellainen löytyi Lappeenrannasta.

Kolmonen on tylsää

Sonja Leino on Gummerukselle tuttu jo Kouvolan Susien Ykkösen joukkueesta kausilta 2015-16 ja valmentaja sai houkuteltua Leinon Kotkaan.

— Viihdyin hyvin silloin Kouvolassa, joten ei ollut vaikea päätös tulla Kotkaan, Leino sanoo.

— Täällä tavoitteet ovat korkealla ja haluan auttaa joukkuetta nousemaan sille tasolle mille se tällä alueella kuuluu olla.

Kolmosessa ei ole vielä kahdeksan ottelun jälkeen vastusta löytynyt, josta kertoo voittolukemat 11—0, 12—0 ja 14—0.

— Kolmonen on tylsää, Leino sanoo suoraan.

— Ei ole helppoa olla vireessä, kun tulee se yksi tilanne 45 minuutin seisomisen jälkeen.

Leino kentän tähti

Lauantaina Leinolla riitti hommia ja maalivahti nautti joka hetkestä. Erinomaisesti pelannut Leino harmitteli ainoastaan keskimmäistä HJK:n maaleista, jossa hieman aikaisempi vastaantulo olisi estänyt maalin syntymisen.

— Toisessa maalissa olisi pitänyt olla pikkaisen nopeampi, mutta muuten oli onneksi hyvä päivä, Leino sanoi.

Yhtä pientä epäonnistumista vastaan tuli läjä huipputorjuntoja, monia hyviä katkoja ja aktiivista pelin avaamista.

— Lyhyellä avaaminen on meidän tyyli pelata ja tykkään tosi paljon olla mukana rakentamassa peliä. Silloin on ainakin tekemistä, jos on muuten selvä peli.

Lauantaina Leino joutui ensimmäisen kerran antautumaan puolen tunnin kohdalla, kun päätuomari Juha Veini tuomitsi puhtaasta pallonriistosta rangaistuspotkun HJK:lle ja Emmaliina Tulkki laittoi pallon alakulmaan.

KTP-kapteeni Sara Korpela loukkasi tilanteensa kätensä pahannäköisesti ja joutui poistumaan ambulanssiin.

Kotiyleisölle herkkua toisella puoliajalla

Toisella puoliajalla KTP villitsi 350-päistä kotiyleisöä, kun Rosa Rantanen pamautti oikeasta laidasta vapaapotkun suoraan HJK-maalivahti Jenni Aarnivan yli takanurkkaan.

— Muuri oli asetettu tyhmästi ja maalivahti sijoittui oudosti, niin lähdin vasenjalkaisena yrittämään. Se meni juuri sinne minne pitikin, Rantanen kertasi.

HJK lopetti nopeasti kotkalaisten elättelyt voitosta, kun Hanna Ruohomaa pääsi vapaasti tekemään illan toisen osumansa.

— Ei me missään vaiheessa voitosta taisteltu, eikä sitä kukaan odottanutkaan. Meidän voitto oli, että pelaajat uskalsivat ja yrittivät pelata, valmentaja Gummerus kehui.

Ensimmäisellä cup-kierroksella pelattiin kymmenen ottelua, joista kaikki kymmenen liigajoukkuetta menivät jatkoon. Liigajoukkueet takoivat yhteensä 87 maalia alempisarjalaisten neljää vastaan.

Tappiosta huolimatta KTP:nkin cup-taival jatkuu ja seuraavaksi vastaan tulee Kakkosta pelaava Porvoon FCFJ.