Kamista alkaa jo hymyilyttää — KTP jatkoi siitä mihin Kauhajoella jäi ja murskasi BC Nokian

Kimmo Seppälä

KTP:n Kevin Langford kamppaili korin alla Nokian Malcolm Bernardin (11) ja Dragan Labovicin kanssa. Takana vasemmalla Nokian Sean O'Mara ja oikealla Vuk Malidzan.

KTP-Basketin päävalmentajalla Tomi Kamisella on ollut tuskainen syksy, mutta nyt miestä alkaa jo hymyilyttää. KTP haki keskiviikkona Kauhajoelta makean jatkoaikavoiton ja jatkoi siitä tänään kotisalissa BC Nokiaa vastaan. KTP karkasi sarjakolmoselta jo avauskympillä, johti enimmillään 27 pisteellä ja voitti lopulta 88—68 (42—29).

Kauden viides voitto nosti KTP:n sarjassa jo viidenneksi. Taulukko tosin kertoo vääristettyä totuutta, sillä joukkueiden ottelumäärissä on hurjia eroja (5—11).

KTP pohjusti murskavoittonsa erinomaisella puolustuspelillä. Nokian 208-senttinen Sean O'Mara oli tehnyt ennen tätä iltaa koreja 20,1 pisteen keskiarvolla, mutta KTP:n isot amerikkalaiset pitivät maanmiehensä puoliaikaan asti ilman yhtään pistettä. Vieraitten toinen jättiläinen Dragan Labovic teki hänkin ensimmäiset pisteensä vasta minuutti ennen puoliaikaa.

Lopullisesti Nokian vastarinta murtui kolmannen neljänneksen lopulla, kun KTP teki 13 pistettä peräkkäin ja karkasi 52—39-numeroista tavoittamattomiin.

Onnistumisia laajalla joukolla ja molemmilla koreilla

Kaiken lisäksi KTP onnistui laajalla joukolla. Donte Thomas heitti isoimmat pisteet (16), mutta kaksinumeroisiin lukemiin pääsivät myös Matt Williams (14), Michael Pounds (14), Kevin Langford (11/8) ja Tyrell Nelson (10).

Langford ja Nelson saavat lisäksi paljon plussaa O’Maran ja Labovicin pysäyttämisestä. Labovic pääsi lopussa nostamaan pistesaldonsa 15:een, mutta liigan lokakuun pelaajaksi valittu O’Mara jäi kauden selvästi alimpiin lukemiin (6).

Seuraava sarjapeli vasta joulukuussa

KTP on nyt voittanut neljästä viime ottelustaan kolme. Sikäli nyt alkava lähes kolmen viikon mittainen liigapelitauko tulee huonoon rakoon.

KTP pelaa sarjaa seuraavaksi vasta joulukuun 5. päivänä Kouvojen vieraana. Pitkän paussin katkaisee tosin ensi keskiviikkona Lahdessa pelattava cup-ottelu Lahti Basketballia vastaan.

Luetuimmat