Juha Toikka palaa loppukaudeksi HP:n riveihin: ”Peluutuksellisista syistä päätin lähteä”

HP:n fanit saivat maanantaina iloisia uutisia, kun Juha Toikan sopimus julkistettiin.

Raimo Eerola

Juha Toikka palaa tuttuun oranssipaitaan. Kuva viime vuoden huhtikuulta, kun joukkue pelasi Hyvinkäätä vastaan.
Juha Toikka palaa tuttuun oranssipaitaan. Kuva viime vuoden huhtikuulta, kun joukkue pelasi Hyvinkäätä vastaan.

Haminan Palloilijat ja Juha Toikka eivät aikailleet sopimusneuvotteluissa. HP:n pitkäaikaisen runkopelaajan loppukauden mittaiseen sopimukseen lyötiin nimet alle maanantaina jo aamukahdeksalta.

— Oma kasvatti palaa superista joukkueeseen. Tämä on iso juttu haminalaiselle pesäpallolle, HP:n toiminnanjohtaja Marko Hovi hehkuttaa.

— Haluamme taistella tosissamme sarjanoususta superiin. "Julli" on joukkueelle tärkeä vahvistus.

Sopimus purettiiin yhteisymmärryksessä

Toikka purki sopimuksensa Kiteen Pallon kanssa omasta aloitteestaan.

— Peluutuksellisista syistä päätin lähteä. Päätin, etten aio viettää aikaani siellä kauempaa perheellisenä 32-vuotiaana miehenä.

— Seurassa ja seurajohdossa oltiin ymmärtäväisiä asian suhteen. En lähtenyt ovet paukkuen, Toikka painottaa.

Toikka kertoo pitäneensä Kiteestä kaupunkina, mutta harmaita hiuksia tuotti pelaaminen, jonka takia hän oli paikkakunnalle muuttanut.

— Kitee on hieno kesäkaupunki, ei siinä mitään. Pelaamaan sinne kuitenkin lähdin, mutta pelasin vain satunnaisia otteluita.

Oma rooli hakusessa

Toikka kertoo pelipaikkansa vaihdelleen Kiteen Pallon riveissä suuresti. Välillä hän pelasi pelipaikoilla 3—5 tai 7—8, joskus myös jokerina ja keulassa. Omaa roolia oli Toikan mukaan vaikea löytää.

— Rooli joukkueessa ei palvellut parhaalla tavalla minun ominaisuuksiani, enkä saanut peliäni käyntiin. Aina on tietysti mahdollista lunastaa se oma pelipaikka, mutta tällä kertaa se ei onnistunut niin hyvin kuin olisin toivonut.

— Olen sellainen pelaaja, joka tarvii vastuuta, ja kun se otetaan pois niin en saa pelin juonesta enää kiinni.

Tarjouksia myös muualta

Haminan kasvatti oli haluttua riistaa markkinoilla. Toikkaa kysyttiin myös muihin Superpesiksen joukkueisiin pelaamaan.

Toikka on pelannut lähes koko uransa Haminassa. Sivuaskelia ovat olleet vain lyhyt lainapesti Jokioisissa kaudella 2006 ja kuluvan kauden alku Kiteellä.

— Vaikka minua kysyttiin muuallekin niin päätin, etten enää kesken kauden lähde reissupelaajaksi täysin tuntemattomaan joukkueeseen. Täällä Haminassa on kuitenkin tuttu jengi.

Tulevasta roolistaan oranssipaidoissa paluumuuttaja ei osaa vielä sanoa tarkemmin.

— Minusta tulee olemaan joukkueelle hyötyä, sitä en epäile hetkeäkään. Loppupeleissä se on kuitenkin HP:n pelinjohdon asia, mitä tulee jatkossa tapahtumaan. Mieluummin istun katsomossa Haminassa kuin Kiteellä, Toikka päättää.