KTP:n ensi kauden valmentajatilanne vielä täysin auki

Yhdysvalloissa lomaileva Jari Rantanen kommentoi tekstiviestillä jatkohalujaan hieman kryptisesti.

Kimmo Seppälä

Jari Rantanen keskusteli Marko Tyyskän kanssa tammikuussa.

Jalkapallon Kakkosessa ensi kaudella jatkavan KTP:n päävalmentajatilanne on vielä auki. Jari Rantasen sopimuksessa on optio myös kaudesta 2018.

FC KTP:n puheenjohtaja Jarkko Pippola kertoo, että sekä Rantasen jatkaminen että uuden valmentajan hankkiminen ovat molemmat vielä mahdollisia.

— Emme ole vielä päässeet keskustelemaan Jallun kanssa vakavasti tulevaisuudesta. Olemme tarkoituksella antaneet tilanteen rauhoittua kauden jälkeen, Pippola kertoo.

KTP:n kausi päättyi reilu viikko sitten lauantaina nousukarsintatappioon AC Kajaanille.

"Joudun ottamaan kuoppaan mukaan ne, jotka eivät minua kuunnelleet"

Rantanen on parhaillaan Yhdysvalloissa. Hän vastasi sunnuntai-iltana tekstiviestillä kysymykseen jatkohaluistaan KTP:ssä näin:

— Jatko ei ole pelkkä halukysymys puolin eikä toisin. Ensin pitää käydä läpi kausi virheineen kaikkineen. Siinä pitää olla mukana kaikkien, jotka ovat vastuussa pelaajapakasta. Minä otan vastuun urheilullisesta tuloksesta, joka ei ollut sitä, mitä lähdin hakemaan. Minut voidaan siitä ristiinnaulita, tai ainakin jotkut mielessään voivat, mutta kyllä minä sitten joudun ottamaan kuoppaan mukaan ne, jotka eivät minua kuunnelleet.

Viestistä voisi päätellä, että päävalmentajalla ja seurajohdolla olisi ollut jonkinlaisia erimielisyyksiä pelaajahankinnoista. Pippola ei allekirjoita tulkintaa, tai ei ainakaan tunnista sellaisia tilanteita olleen.

— Yhdessä voitetaan, yhdessä hävitään ja yhdessä toimitaan kaikessa muussakin. Myös pelaajahankinnat ovat olleet (johdon ja valmennuksen) yhteisiä päätöksiä.

— Siinä Jallu on oikeassa, että tarkoituksenamme on ollutkin käydä ensin yhdessä kausi läpi, ja miettiä jatkoa sitten.

Oletteko olleet tyytyväisiä Rantaseen?

— Mikä jottei. Voitimme lohkon, joten se meni pelillisesti hyvin, Pippola muotoilee.

— Tietenkin me kaikki, myös Jallu, olemme pettyneitä siihen, ettei nousua tullut.

Pippola harmittelee nousun kariutumista. AC Kajaani oli kummassakin osaottelussa parempi.

— Meidän olisi pitänyt pelata molemmissa otteluissa osaamisen ylärajoilla ja jättää virheet tekemättä. Siinä ei onnistuttu.

Taloudellisesti positiivista

Kentän ulkopuolella kausi oli onnistunut. KTP:n yleisökeskiarvo lohkopeleissä oli Kakkosen tasolle huikea 1 391, ja Kajaani-kotiottelua seurasi 1 710 katsojaa.

— Hyvien yleisömäärien vuoksi kausi meni taloudellisesti hyvin. Teemme pienen positiivisen tuloksen, Pippola kertoi.

Hän uskoo, että ensi kauden joukkueeseen käytetään suurin piirtein sama euromäärä kuin nytkin. Joukkuebudjetti oli Pippolan mukaan ”toistasataa tuhatta” euroa.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet