Pulkkanen päätti 70 lyönnin kierrokseen — "Vähän tuntui siltä, etten oikein koko viikkona saanut isointa vaihdetta päälle."

EPA-EFE/JEROME FAVRE

Ruotsalainen Alexander Björk otti Kiinan avoimissa ensimmäisen voittonsa golfin Euroopan-kiertueella.

Kymen Golfin Tapio Pulkkanen päätti Kiinan avoimen mestaruusturnauksen 70 lyönnin kierrokseen tänään Pekingissä. Pulkkasen lopputulos 284 lyöntiä (—4, 70+71+73+70) oikeutti jaettuun 56. sijaan.

Kisan voittoon pelasi ruotsalainen Alexander Björk tuloksella —18 (66+72+67+65). Espanjan Adrian Otaegui hävisi voittajalle yhden lyönnin. Voitto oli 27-vuotiaalle ruotsalaiselle uran ensimmäinen Euroopan-kiertueella.

Mikko Ilonen pelasi tänäänkin hyvin. Hän nakutti 68 lyönnin (—4) kierroksen ja nousi lopputuloksissa jaetulle 14. sijalle. Viime viikolla Ilonen oli Marokon-turnauksessa kolmas.

Pulkkasen päätöskierros sujui paljon tasaisemmin kuin värikäs lauantaikierros eilen. Tuloskorttiin merkittiin par-tulosten lisäksi neljä birdietä ja kaksi bogia.

KG:n mies kuittaa Kiinan-reissusta 7 500 euroa palkintorahaa ja on uudella rahalistalla sijalla 80.

— Ihan ookoo päivä tänään. Hyvin rakentelin birdiepaikkoja, mutta en ollut kovin tehokas griineillä, Pulkkanen sanoi.

— Vähän tuntui siltä, etten oikein koko viikkona saanut isointa vaihdetta päälle.

Pulkkasen kokonaistienestit tältä kaudelta ovat nyt vajaat 138 000 euroa. Hän on selvittänyt debyyttiikaudellaan ykköskiertueella viisi puolivälin karsintaa yhdeksästä, mm. kolmessa viimeisimmässä kisassaan Espanjassa, Marokossa ja nyt Kiinassa.

Euroopan-kiertue palaa Eurooppaan

Ensi viikolla Euroopan-kiertue palaa Eurooppaan. Pulkkanen jättää kuitenkin väliin Englannissa pelattavan GolfSixes-erikoiskilpailun ja palaa töihin vasta toukokuun toisella viikolla Sisilian avoimessa mestaruuskilpailussa Italiassa. Hän on ilmoittautunut myös 17. toukokuuta alkavaan Belgian Knockout -kisaan.

Belgian Knockout on uusi erikoiskilpailu, jossa pelataan ensin kaksi kierrosta normaalia lyöntipeliä ja sen jälkeen 64 parasta jatkaa mies-miestä-vastaan-pudotuspeleissä. Pudotuspelejä ei kuitenkaan pelata normaaliin tapaan reikäpelinä vaan yhdeksän reän lyöntipelinä.