Entinen toppari Iida Eriksson on räiskinyt KTP:lle yli kaksi maalia per peli – Nousukarsinnassa vastaan tulee vielä maaliahneempi LaPa-95: "Jos puolustuspelimme onnistuu, olemme vahvoilla"

Kotkalainen Eriksson on nopea ja kylmäpäinen maalintekijä, joka oppi nopeasti uuden pelipaikan salat.

Raimo Eerola

KTP:n Iida Eriksson teki kymmenessä Kolmosen ottelussa yhteensä 21 maalia.
KTP:n Iida Eriksson teki kymmenessä Kolmosen ottelussa yhteensä 21 maalia.

KTP:n maalinälkäinen hyökkääjä Iida Eriksson tietää, millä eväillä joukkue kampittaa Lapinlahden Pallo -95:n ja nousee ensi kaudeksi naisten jalkapallon Kakkoseen. Kaksiosainen karsinta alkaa lauantaina Lapinlahdella ja päättyy viikon päästä Kotkassa.

– Pelataan kovaa, ei anneta periksi missään vaiheessa ja tehdään maalipaikoista maalit, Eriksson sanoo.

Eriksson, 17, on itse pelannut juuri niin. Hän tulitti Kolmosen B-lohkon kymmenessä ottelussa peräti 21 maalia.

– Hänen vahvuuksiaan ovat nopeus ja kylmäpäisyys maaliteossa. Iida näkee, missä se maalipaikka on, ja viimeinen suoritus on hyvä, päävalmentaja Jari-Pekka Gummerus sanoo.

Pitkään puolustajana pelannut Eriksson on viime vuosina siirtynyt laitapelaajaksi, mutta täksi kaudeksi hänestä tehtiin kärki. Vielä viime vuonna hän hoiteli muutamassa pelissä topparin tonttia.

– Tämä oli ensimmäinen kausi, jolla olen pelannut täysiä minuutteja kärjessä. Aluksi oli vähän hakemista, mutta liikkuminen hyökkääjänä on tullut koko ajan tutummaksi. Kärjessä saa juosta ja tehdä paljon pystyliikettä, olen tykännyt, Eriksson sanoo.

– Olen tehnyt eniten maaleja lähietäisyydeltä. Syötöt ovat tulleet perille, ja olen onnistunut maalipaikoissa aika hyvin. Minulla on kova halu tehdä maaleja.

Raimo Eerola

Iida Eriksson ja Jari-Pekka Gummerus toivovat, että yleisö saapuu Arto Tolsa -areenalle sankoin joukoin nousukarsinnan toiseen osaotteluun lauantaina 26. syyskuuta.
Iida Eriksson ja Jari-Pekka Gummerus toivovat, että yleisö saapuu Arto Tolsa -areenalle sankoin joukoin nousukarsinnan toiseen osaotteluun lauantaina 26. syyskuuta.

Tuntematon LaPa pani maalitalkoissa vielä paremmaksi

4-vuotiaana jalkapallon aloittanut Kotkan Nappuloiden ja KTP:n kasvatti sai siirron kärkeen kauden alla, kun hyökkäykseen tarvittiin lisää voimia.

– Silja Avikainen oli alkukauden poissa. Hyökkääjän paikka on laitapelaajalle seuraava steppi ylöspäin, ja saimme Iidasta nopeutta kärkeen. Entisenä topparina hän tietää, miten puolustaja ajattelee ja osaa hyödyntää sitä, Gummerus perustelee.

KTP voitti lohkonsa kaikki kymmenen ottelua maalierolla 59–6. Eriksson, Ida Pynnönen (10 maalia) ja Avikainen (8) olivat joukkueen maalikärjet.

LaPa laittoi omassa lohkossaan vielä paremmaksi. 10 ottelussa joukkue teki 87 maalia ja päästi niitä 10.

Juuri muuta kuin sarjataulukon kertomaa ei Kotkassa vastustajasta tiedetäkään. Vielä viime kaudella joukkue pelasi pienpelisarjaa, kuten pohjoislohkon muutkin joukkueet.

– En ole nähnyt heidän pelejään, eikä joukkueessa ole yhtään minulle tuttua nimeä, mikä on aika harvinaista. Lähdetään uteliaasti ja nöyrästi pelaamaan ja katsomaan, millainen joukkue se on, Gummerus sanoo.

– Luulen, että meidän lohkomme oli kovempi, mutta jos joukkue voittaa kaikki pelit pystyyn ja tekee vajaat yhdeksän maalia per peli, ei se voi olla huono.

Puolustaminen pieni arvoitus

Gummerus on luottavainen KTP:n hyökkäyspelin suhteen. Joukkue on harjoitellut paljon erilaisia murtautumismalleja ja pystyy luomaan maalipaikkoja.

– Puolustaminen on vähän arvoitus. Emme ole pariin vuoteen joutuneet hirveästi peleissä puolustamaan, jos poisluetaan harjoitusottelut ja cup-ottelut liigajoukkueita vastaan. Jos puolustuspelimme onnistuu, olemme vahvoilla.

Viime vuonna KTP ei päässyt karsintoihin. Entä, jos sarjanousu jää nytkin tekemättä?

– Kyllä se harmittaisi, sillä ei meillä ole Kolmosessa muuta tavoitetta kuin nousta. Mutta kaikki tähtää siihen, että tekemisemme on laadukasta ja toistamme koko ajan oikeita asioita. Pelaajat ovat oppineet harjoittelemaan ja haluavat harjoitella paljon. Kyllä se nousu sieltä tulee jossain vaiheessa, Gummerus sanoo.

Uusimmat uutiset