HP:lle lähes täysi potti viikonlopun Pohjanmaan kiertueesta

Haminan Palloilijoiden viikonlopun kiertue Pohjanmaalla päättyi sunnuntaina. HP voitti Ylivieskan Kuulan numeroin 0—2 (4—7, 2—5).

Linda Varoma

Matias Hangasmaa pelasi viikonloppuna loistovireessä. Kuva toukokuulta Sotkamoa vastaan.
Matias Hangasmaa pelasi viikonloppuna loistovireessä. Kuva toukokuulta Sotkamoa vastaan.

Haminan Palloilijoiden viikonlopun kiertue Pohjanmaalla ykköspesiksen merkeissä päättyi monella eri tavalla vaihtelevaan peliin Ylivieskan Kuulaa vastaan. HP toki otti kolme sarjapistettä tuloksella 0—2 (4—7,2—5), mutta voitto oli työn ja tuskan takana.

— Olipa eriskummallinen pesäpallomatsi, vahvisti HP:n pelinjohtaja Juho Kaikko.

Kolme ensimmäistä sisävuoroa HP pelasi vahvasti käsijarru päällä. Jokaisessa vuorossa mentiin koko 12 pelaajan lyöjäarsenaali läpi, mutta tuloksena oli kahdessa vuorossa molemmissa yksi juoksu, kolmannessa ei yhtään.

Kuula pelasi sarjasijoitus huomioon ottaen pirteää peliä ja kuinka ollakaan kolmen vuoron jälkeen Kuula johti peliä 4—2.

HP heräsi eloon ottelun viime hetkillä

Niin kauan on toivoa, kun jakso kestää ja HP tosiaankin heräsi viime hetkellä.

HP sai vasta neljännessä vuorossa ensimmäisen kerran kärjestä ajon ja kolmantena lyönyt Lassi Vuorela kavensi. Tilanteesta olisi tullut palo, mutta palautus vihelsi pari metriä yli lukkarin. Seuraavana lyöneen Otso Mäkelän lyönti puolestaan meni kakkospesän päältä läpi ja peli sai aivan uuden ilmeen.

— Sattui osumaan keskirisuun, oli Mäkelän vaatimaton kommentti ratkaisulyönnistään.

-Ei tuollainen lyönti saisi koskaan mennä läpi, väheksyi puolestaan Kuulan pelinjohtaja Erno Hautamäki.

Kolme juoksua tuonut lyönti masensi Kuulan pelaajat ja vaikka Kuulalla oli vielä sisävuoro, HP:n ulkopeli kesti sen leikiten. Voidaan sanoa, että tikkari vietiin lapsen suusta.

Toisen jakson alku oli HP:n juhlaa. Ensimmäisessä vuorossa HP otti neljä juoksua ja toisessa yhden lisää. Katsomon elehdinnän perusteella kukaan ei uskonut enää kotijoukkueen mahdollisuuksiin.

Mutta peli sai taas uuden käänteen. Joel Salmela löi kakkoskulmasta läpi, eikä sitä lyöntiä varsinkaan olisi saanut päästää läpi. Tilanne oli saman tien täysin toinen ja kun vielä HP:n lukkari Matias Hangasmaa lipsautti vääränsä kentän rajojen ulkopuolelle, pääsi etenijä ilmaiseksi kotiin.

Kuula pääsi jopa juoksun päähän ja kun HP:n oma sisäpelivuoro meni täysin penkin alle, alkoivat myönteisesti Haminan Palloilijoihin suhtautuvat pelätä pahinta.

Pelkoa lisäsi neljännen alun ulkopelivuoro, kun Joona Mäkelä heitti rajusti kakkospesän yli. Varmasta kärkipelaajan palosta kakkoselle tuli paloton takatilanne ja kaikki aseet olivat Kuulan hallussa.

— Aivoinfarkti oli melko lähellä, kun heitto meni kakkoselta yli, naureskeli Kaikko pelin jälkeen jo huojentuneena.

Viisi sarjapistettä kotiin

Joskus puhutaan, että pesäpallossa kaikki lähtee ulkopelistä ja niin tapahtui sunnuntainakin. HP teki kaksi paloa kotiin ja Tuomo Raution viimeinen lyönti meni laittomaksi, josta alkoi haminalaisten äänekäs intiaanitanssi.

HP:n viikonlopusta tuli sarjataulukossa omaan sarakkeeseen viisi sarjapistettä, josta on oltava tyytyväinen. Peli ei näet kaikilta osin ollut ihan täydellistä.

Lauantaina linjassa pelannut Henri Heikkilä luovutti paikkansa Vuorelalle, samoin sisäpelissä numeron kolme. Lauantaina loistopelin pelannut Hangasmaa sai sunnuntaina sisäpelissä lisävastuuta ja kakkospalkinto meni oikeaan osoitteeseen sekä sisä- että ulkopeliansioista.

Uusimmat uutiset