Byron Wesleystä loppuhetkien sankari — KTP-Basket kuittasi Salossa syksyn nöyryytyksen

Vilppaan 12 kotivoiton putki katkesi. Edellisenkin kerran Salosta haki voiton KTP, viime kevään pronssiottelussa.

KIRSI-MAARIT VENETPALO

Tobin Carberry palasi Saloon ja pelasi ensimmäisen ottelunsa lauantaina KTP-Basketia vastaan. Carberryn kyljessä Cullen Russo ja oikealla Topias Kuukkanen.
Tobin Carberry palasi Saloon ja pelasi ensimmäisen ottelunsa lauantaina KTP-Basketia vastaan. Carberryn kyljessä Cullen Russo ja oikealla Topias Kuukkanen.

Kun kaksi Korisliigan kärkipään joukkuetta kohtaa toisensa, odotettavissa oleva tulos on harvoin tarkkaan ennustettavissa. Vilpas, sarjakakkonen kohtasi lauantaina Salossa viidentenä olevan KTP-Basketin, ja niin vain viitonen vei makeat pisteet 90—88 (35—45) -voitolla.

Tein heille selväksi, miten pitää pelata. — Tomi Kaminen

Näin KTP katkaisi Vilppaan kovan kotivoittojen sarjan, joka oli 12 ottelun mittainen. Vilppaan edellinen kotitappio oli keväällä, kun se pronssipelissä hävisi juuri KTP:lle.

Hyvitys syksyn nöyryytykselle

Joukkueet lähtivät otteluun varsin erilaissa asetelmissa kuin syksyllä Karhuvuoressa, jossa Vilpas latoi murskaavan 129—92-voiton. Tuollaisia lukemia ei KTP:n valmentaja Tomi Kaminen halunnut joukkueensa kärsivän.

— Aikamoista vääntöä oli peli tällä kertaa. Muutama kova kori viimeisellä neljänneksellä ja se nosti meillä fiilistä. Tosiasia kuitenkin oli, että pelasimme tänään varsin vajaamiehistä Vilpasta vastaan, Kaminen sanoi.

Vaikea oli KTP:n alku ottelussa, sillä pahimmillaan joukkue oli jo 17 pistettä perässä. Puoliajalla Kamisen piti puhutella vahvistuksiaan ja jo uhata kotiin lähettämisellä.

— Pari pelaajaa (Cullen Russo ja JayVaughn Pinkston) avautui avauspuoliskolla niin, että otin heidät penkille. Tein heille selväksi, miten pitää pelata ja he nöyrtyivät lopulta pelaamaan, Kaminen totesi.

KIRSI-MAARIT VENETPALO

KTP:n JayVaughn Pinkston torjumassa Tim Colemanin donkkia.
KTP:n JayVaughn Pinkston torjumassa Tim Colemanin donkkia.

Kuukkasen kolmoset myrkkyä Vilppaalle

KTP vei viimeisen neljänneksen 17 pisteellä ja joukkueen taisteluhengen sytyttivät Topias Kuukkanen ja Joonas Lehtoranta suorituksillaan. Varsinkin Kuukkasen kolmoset olivat myrkkyä kotijoukkueelle.

— Olen iloinen, että Lehtoranta ja Kuukkanen vaikean alkukauden jälkeen ovat pelanneet todella kovia minuutteja, Kaminen kiitteli.

Lopullisesti KTP:n voiton ratkaisi hurjalla pelipäällä ollut Byron Wesley, joka upotti kovalla prosentilla kentän korkeimman pistesaldon 27. Wesley heitti KTP:n kolmosella 88—86-johtoon 20 sekuntia ennen loppua ja teki myös voittokorin neljä sekuntia ennen päätössummeria.

Kaikki Vilppaan kotimaiset nimimiehet sivussa

Vilppaan pelissä näkyy kahden kovan kotimaisen pelaajan, mestro Teemu Rannikon ja sisukkaan Juho Nenosen poissaolo. Molemmat ovat loppukauden sivussa. Lisäksi Mikko Koiviston vanha vamma uusiutui ja hän pelasi vain ensimmäisen jakson.

Vilpas hankki viikolla pelintekijäksi Venäjältä Tim Carberryn, joka osoittautui oikeaksi ratkaisuksi. Mies oli pari kautta sitten voittamassa salolaisille SM-hopeaa ja sopii nytkin kokoonpanoon erinomaisesti. Nyt mies teki 23 pistettä, vaikka alunperin miehen ei pitänyt pelata vielä lainkaan.

Carberry lupasi vielä parantaa peliään, kunhan saa muutaman harjoituksen lisää.

— Kyllä meillä vain bensa lopussa loppui. Loukkaantumiset ovat valitettavasti syöneet joukkuetta. Carberry tuli Saloon perjantaina, eikä hänen pitänyt juuri kentällä ollakaan, mutta mies teki loistavan sisääntulon, kuvaili Vilppaan valmentaja Ville Tuominen.

KIRSI-MAARIT VENETPALO

Michael Pounds ja JayVaughn Pinkston Tobin Carberryn kimpussa.
Michael Pounds ja JayVaughn Pinkston Tobin Carberryn kimpussa.

Vilpas—KTP-Basket 88—90 (25—19, 20—16, 28—23, 15—32)

Vilpas: Tim Coleman 25/7, Tobin Carberry 23/3, DJ Laster 14/5, Riku Laine 10/5, Henri Kantonen 9/6/5 syöttöä, Aatu Kivimäki 5/2, Jamuni McNeace 2/3, Mikko Koivisto 0/1.
KTP: Byron Wesley 27/7/5 syöttöä, JayVaughn Pinkston 16/7, Topias Kuukkanen 14/1, Cullen Russo 10/6, Kevin Langford 9/6, Michael Pounds 5/0, Joonas Lehtoranta 5/3/5 syöttöä, Eldar Skamo 4/2, Janne Lehtoranta 0/0.
Erotuomarit: Petri Mäntylä, Karol Kowalski, Aleksi Antinmaa. Yleisö: 1 246.