Sisko lähetti Kamiselle kannustusviestin — ”Ole positiivinen ja luo henkeä. Se on sinun juttu.”

Jalen Jackson näpäytti heitoillaan entistä työnantajaansa, kun KTP-Basket löi Seagullsin. Sytyttäjä Markus Rautasalolle kahden vuoden jatkosopimus.

Jukka Lehtoranta

KTP:n Tyrell Nelson rynni kohti koria Tuukka Kotin (vasemmalla) ja Ricky Waxlaxin välistä.

Helsingin Seagulls vapautti tammikuussa Jalen Jacksonin palveluksestaan, ja ilmoitti hakevansa eri tyylistä pelaajaa tilalle. Heikosti kaukoheittonsa upottaneen Jacksonin tilalle etsittiin tarkempaa heittokonetta.

Tiistaina Jackson kohtasi Seagullsin KTP-Basketin paidassa. Jackson oli kotivoiton takuumies, ja ironista kyllä, hän oli sitä ennen kaikkea kaukoheitoillaan. KTP voitti trillerin lopulta 86—84 (37—46).

Annamme vastustajalle siimaa ja joudumme tekemään hirveän työn päästäksemme takaisin peliin. — Tomi Kaminen

— Kyllä tämä oli erityinen ottelu. Oli hienoa pelata entisiä pelikavereita vastaan. He ovat todella hyviä, joten kovaa piti pelata, Jackson hymyili.

”Villejä valintoja”

Vielä ensimmäisellä jaksolla Jackson sortui yliyrittämiseen ja pisteitä syntyi vaivaiset kaksi kappaletta.

— Valinnat olivat aika villejä, hän yritti ihan selkeästi pakottaa. Lopussa taas itseluottamustaso oli sellainen, että hän laittaa mitä vaan sisään, päävalmentaja Tomi Kaminen kehui.

Jostain syystä alku oli jälleen vaikea koko joukkueelle. KTP tyytyi pelkkään puolimatkan hyppyheittoon ja Seagulls johti pahimmillaan 15 pistettä (56—41).

— Meitä on läpi kauden vaivanneet hengettömät alut. En tiedä mistä se johtuu. Annamme vastustajalle siimaa ja joudumme tekemään hirveän työn päästäksemme takaisin peliin, Kaminen ihmetteli.

Viesti siskolta

Herätys tapahtui tällä kertaa puoliajan jälkeen. KTP kuroi reilussa viidessä minuutissa 15 pisteen takamatkan kiinni ja siirtyi viimeiselle lyhyelle tauolle 67—63 -johdossa.

— Sain siskoltani kannustusviestin. Hän muistutti, että ole positiivinen ja luo henkeä. Se on sinun juttu. Kopissa sanoin jätkille, että tämä ei ole mistään muusta kiinni kuin energiatasojen nostamisesta, Kaminen taustoitti.

Seagulls kuitenkin tuli vielä peliin mukaan ja tasoitti ottelun (84—84) Wayne Blackshearin kolmosella kahdeksan sekuntia ennen loppua. KTP olisi voinut rikkoa kolmeen pisteen johtoasemassa ja pakottaa vastustaja heittämään kaksi vapaaheittoa.

— Kyllä se kävi mielessä, mutta aikaa oli hieman liian paljon. Jos sitä olisi ollut neljä—viisi sekuntia, niin olisin huutanut koodisanan, Kaminen paljasti.

Ohi, ohi — ja sitten sisään

Viimeisessä hyökkäyksessä Donte Thomas heitti puolimatkan heiton ohi, jonka jälkeen Tyrell Nelson pääsi yrittämään hyökkäyslevystä omaa ratkaisuun. Sekin pomppi ohi, mutta Thomas kävi dyykkaamassa roskat ja nosti KTP:n viime hetkillä voittoon.

KTP tiedotti ottelun jälkeen tehneensä kahden vuoden jatkosopimuksen jälleen kerran energisyydellään joukkueen sytyttäneen, 18-vuotiaan Markus Rautasalon kanssa.

Sarjankolmosena yhdessä Tampereen Pyrinnön kanssa oleva KTP pelaa seuraavaksi vasta perjantaina 1. maaliskuuta Uudenkaupungin Korihaiden vieraana.

Jukka Lehtoranta

Joonas Lehtoranta vastassaan Alex Vaenerberg (2) ja Wayne Blackshear.

Ratkaisu: Kevin Langford nosti vapaaheitoillaan KTP:n 84-81 -johtoon 20 sekuntia ennen loppua. Seagulls tasoitti Wayne Blackshearin kovalla kolmosella, mutta KTP ehti kahdeksassa sekunnissa ottaa vielä kolme heittoa. Niistä viimeinen pomppi lopulta sisään.

Kentän tähti: Seagullsin hylkäämä Jalen Jackson yliyritti ottelun alun entistä työnantajaansa vastaan, mutta löysi vireensä lopussa. Toisen puoliajan 14 pistettä syntyivät tärkeisiin hetkiin. Kaukoheittotaidon puutteesta parjattu Jackson onnistui nyt nimenomaan kaaren takaa.

Tilasto ei valehtele: KTP heitti yhteensä 22 vapaaheittoa, joista tuli vain kaksi pummia. Seagulls tuhri sen sijaan kahdeksan yritystään, mikä on ratkaisevan suuri lukema yhden korin ottelussa. KTP on sarjan tarkin vapaaheittojoukkue lähes 80 prosentin tarkkuudellaan.

Luetuimmat