PeKa ei saanut McFarlandia kuriin – "Meillä on paljon analysoitavaa ja paljon parannettavaa"

Selkä seinää vasten pelannut Lappeenrannan Catz onnistui ilman tehosentteri Aleighsa Welchiakin ainakin siirtämään PeKan mestaruusjuhlia.

Kimmo Seppälä

Catzin Elena Reshetko torjumassa PeKan Brittany Starlingin hyökkäystä.
Catzin Elena Reshetko torjumassa PeKan Brittany Starlingin hyökkäystä.

Mestaruuslippikset saattoi olla jo painettu, kun ilmeni, että muutenkin kapealla materiaalilla operoiva Lappeenrannan Catz saapuu Kotkaan ilman parasta pistenaistaan, Aleighsa Welchia.

Catz oli finaalisarjassa 0—2 -tappiolla, mutta niin vain se pystyi tiistaina ihmeeseen. Ehkä Catzin voitosta on koskaan turha ihmeenä puhua, mutta nyt päävalmentaja Mika Haakanankin oli vaikea peitellä innostustaan 83—77 (40—29) -vierasvoiton jälkeen.

— Uskomattoman hieno esitys jokaiselta pelaajalta. Henkisesti todella, todella kova suoritus. Tuo toteutus oli ihailtavaa, varsinkin kun ei ole helppoa kommunikoida tuossa metelissä, Catz-valmentaja kertoi viitaten Karhuvuoren 1099-päiseen yleisöön.

"Ei tuntunut putoavan kenelläkään"

Catzilla ei ollut mitään hävittävää, ja sen näki ottelun alussa. Hurjavireinen Valencia McFarland pommitti heti kättelyyn neljä hurjaa kolmosta ja vapautunut kissalauma luikki 34—17 -karkumatkalle.

— En tiedä menikö jännityksen piikkiin, mutta alku oli heikko. Puolustus ei ollut sitä mitä piti ja hyökkäsimme epätyypillisesti enemmän yksilöinä kuin joukkueena, PeKa-laituri Noora Järvikangas analysoi.

PeKan hyökkäys oli umpijäässä. Laura Lehtorannan kivittäessä viisi kolmosta ja Brittany Starlingin tuskastuessa Elena Reshetkon vartiointiin, jäi PeKa ensimmäisellä puolikkaalla 29:ään pisteeseen.

— Catzin ison pelaajan puuttuessa tungettiin sisälle. Toki saimme sieltä vastapalloheittoja, mutta ei tuntunut putoavan kenelläkään, PeKan päävalmentaja Roope Mäkelä ihmetteli.

— Hyökkäys meni staattiseksi ja toisessa päässä emme saaneet McFarlandiin mitään otetta.

Meillä on paljon analysoitavaa ja paljon parannettavaa. — Roope Mäkelä

Linda Lehtorannan suuntaan on viimeisissä peleissä enää turha vilkuilla. Brooke McCarty kantoikin pelintekovastuuta totutun hyvin, mutta takamiehen neljäs virhe vaikutti kotijoukkueelle kohtalokkaalta.

Mäkelä piti kuitenkin McCartyn kentällä ja vaihtoi paikkapuolustukseen. Se toimi, ja PeKa kiri tasoihin McCartyn ja varsinkin henkiin heränneen Starlingin johdolla.

— Paikka toimi, mutta sitten tuli Catzilta muutama todella kova kori, Mäkelä harmitteli.

Catzin hurjat kolmoset PeKa vielä kesti, mutta ei McCartyn viidettä virhettä puolitoista minuuttia ennen loppua. PeKan viimeiset hyökkäykset jäivät heikoiksi.

Seuraava kohtaaminen sunnuntaina

Kolme ensimmäistä finaalia huhkittiin kasaan viidessä päivässä, mutta neljäs kohtaaminen on vasta sunnuntaina Lappeenrannassa. Mahdollinen viides finaali venyy peräti seuraavalle lauantaille (27.4).

Lähestulkoon koko pelin samalla viisikolla pelannut Catz saanee huilipäivistä edun, varsinkin kun alaraajavammaa poteva Welch saattaa vielä toipua pelikuntoon.

— Tänään Welchillä ei ollut mitään mahdollisuuksia pelata. Huomenna hän menee magneettikuvaan ja sitten tiedämme enemmän, Haakana paljasti.

— En tiedä kumman etu se on, mutta jokainen pelaaja kaipaa varmasti huilia. Joka tapauksessa meillä on paljon analysoitavaa ja paljon parannettavaa, Mäkelä vastasi.