Kotkan Voimailijat juhli loistavasti menestyneitä SM-ensikertalaisiaan – "Ensi vuonna meillä on mukana neljä nyrkkeilijää ja saamme ainakin kolme mitalia"

Nikita Nystedt on seuran yhdeksäs Suomen mestari. Myös Elia Juustin SM-hopeaa ylistettiin "superpommiksi".

Antti Kaarto

Nikita Nystedt, Elia Juusti ja valmentaja Miika Vanhala lohkaisivat mitalikakkua.
Nikita Nystedt, Elia Juusti ja valmentaja Miika Vanhala lohkaisivat mitalikakkua.

Kotkan Voimailijat järjesti keskiviikkona pienimuotoiset mitalikahvit nyrkkeilyn SM-kisamenestyksensä kunniaksi. Nikita Nystedt voitti viikonloppuna Suomen mestaruuden 81-kiloisten miesten sarjassa, Elia Juusti sai hopeaa 91-kiloisissa. Kumpikin osallistui ensimmäisiin aikuisten SM-kisoihinsa.

– Miten 18-vuotias voi esittää näin valmista ja mielikuvituksellista nyrkkeilyä kuin Nikita? Elian kohdalla oli todellinen superpommi saada finaaliin kaveri, jolle juuri saatiin järjestettyä vaadittavat viisi ottelua, että hän sai osallistumisoikeuden. Molemmat herrat nyrkkeilivät helpon ja suorastaan leikinomaisen näköisesti, KoVon kunniapuheenjohtaja Heikki Kotilainen suitsutti.

Nystedt on seuran yhdeksäs Suomen mestari, ja hänen voittonsa oli seuran 19. mestaruus. Aiemmat mestarit ovat Viljo Suhonen, Pentti Hämäläinen, Toivo Hämäläinen, Jorma Väisänen, Markku Kärkkäinen, Pekka Junna, Anssi Peräjoki ja Dima Tretjak.

Juusti liukasteli ja pettyi

Nystedt nauratti kahvitilaisuuden osallistujia toteamalla vakavalla naamalla, ettei sunnuntain mestaruus tuntunut enää keskiviikkona miltään.

– Katse on jo tulevaisuudessa, Nystedt sanoi.

Hopeamitalisti Juusti sai puolestaan kehotuksen satsata kunnollisiin nyrkkeilytossuihin. Hajaäänillä hävityssä finaalissa hän liukasteli pariin otteeseen. Kerran polvi osui lattiaan, mikä toi pisteitä vastustajalle.

– On pitänyt vaihtaa kengät, mutta minun jalalleni löytyy nyrkkeilytossuja aika huonosti, Juusti sanoi.

– Olin finaalin jälkeen pettynyt, kultaa oli tarkoitus saada. Olin ollut kaksi viikkoa kipeänä, mutta ei se käy selityksestä.

Urheilullisia, helppoja valmennettavia

KoVon valmentaja Miika Vanhala oli armollisempi Juustille.

– Olen katsonut finaalin pari kertaa videolta, ja hänellä oli hyvät mahdollisuudet voittoon. Elia vei ensimmäistä erää, mutta liukastui kevyen päähänlyönnin jälkeen. Toisessa erässä vastustaja antoi kolme hyvää osumaa, mutta kolmas oli taas Elian erä. Vastassa oli kuusi kertaa kokeneempi kaveri, on syytä olla ylpeä itsestään ja saavutuksestaan.

Vanhala sai Kotilaiselta suitsutusta sekä valmennus- että ryhmäyttämistaidoistaan. Valmentaja ei lähtenyt itseään kehumaan.

– Allekirjoitan sen, että meillä on hyvä yhteishenki, äijät puskevat toisiaan eteenpäin. He ovat niin urheilullisia kavereita, että heitä on helppo valmentaa. Nikitalla on edellisen valmentajan (Aleksander Tshemjakin) ja maajoukkuevalmennuksen ansiosta hyvät pohjat, ei ole tarvinnut kuin vähän viilata ja tuoda mukaan jotain teknis-taktisia juttuja, Vanhala sanoi.

Hänen mukaansa tulevaisuus näyttää hyvältä.

– Ensi vuonna meillä on SM-kisoissa neljä osallistujaa ja saamme ainakin kolme mitalia, Vanhala ennusti.

Luetuimmat