Linda Lehtoranta nousi omalle tasolleen — ”Välillä kulkee ja välillä ei, pitää vain pitää pää kylmänä.”

Peli-Karhut voitti Hongan myös Espoossa ja voi mennä välieriin jo maanantaina Kotkassa.

Kai Kilappa

Daniela Wallen runnoo palloa koriin Alexyz Vaioletaman vierestä.
Daniela Wallen runnoo palloa koriin Alexyz Vaioletaman vierestä.

Peli-Karhut oli naisten korisliigan toisen puolivälieräkamppailun alussa terävänä. Kotkalaiset kiihdyttivät Tapiolan urheiluhallissa Hongalta karkuun eivätkä olleet tappiolla kertaakaan. PeKa voitti lukemin 79—73 (33—30), ja paras kolmesta sarja on ensimmäisen kerran katkolla maanantaina Kotkassa.

Valmentaja Roope Mäkelä kiitteli pelaajiaan, jotka onnistuivat oikeissa kohdissa.

Jos alkaa hermoilemaan, ei yleensä käy hyvin. — Linda Lehtoranta

— Tilaa oli vähän, mutta onneksi saatiin muutama avaava kolmen pisteen onnistuminen tokalla jaksolla silloin, kun Honka tuli pari kertaa pinnan päähän. Saimme taas Hongan isoihin menetysmääriin, se oli meidän onnemme.

Show’n emännät vaihtuivat

Ensimmäisessä puolivälieräottelussa Kotkassa PeKan pisteidenteosta vastasivat pääasiassa Brooke McCarty ja Daniela Wallen. Nyt oli Linda Lehtorannan (21/2) ja Brittany Starlingin (21/15) vuoro. Mäkelä kehui aiheesta maajoukkuepelaajansa esitystä.

— Viimeksi oli Brooke McCarty -show, nyt oli Linda Lehtoranta -show. Linda puolusti loistavasti (pikkusiskoaan) Roosaa, joka heittää heti kolmosen, kun saa vähänkin tilaa. Starling pelasi hyvän matsin, paini Cookin kanssa minkä pystyi. Ja Laura Lehtorantakin oli hyvä, nyt tippui heitto, Mäkelä suitsutti.

Välillä kulkee, välillä ei...

Linda Lehtoranta kommentoi peliä rauhallisesti — aivan kuin sitä ratkaisuhetkillä pelasikin.

— Välillä kulkee ja välillä ei, muutama viime matsi on ollut vähän takkuista. Kun on tiukka peli ja fyysistä molemmin puolin, pitää vain pitää pää kylmänä. Jos alkaa hermoilemaan, ei yleensä käy hyvin.

Lehtorantakin piti joukkueen laajaa pelaajamateriaalia avaintekijänä.

— Se on nimenomaan vahvuutemme, että meillä on niin monta pelaajaa, jotka pystyvät tekemään koreja. Mitä enemmän meillä on pelaajia, jotka tekevät kymmenen pistettä, sitä paremmin pelaamme.

Kai Kilappa

Brittany Starling yritti korintekoa Hongan Alexyz Vaioletaman estellessä. Aika usein PeKan amerikkalainen onnistui.

Kujansivu jaksaa vielä uskoa

Hongan valmentaja Kimmo Kujansivu uskoi vielä joukkueensa mahdollisuuksiin.

— Näimme taas tänään, että voimme voittaa PeKan. Olen pettynyt vain siihen, miten hermostuneesti tulimme tähän otteluun, Kujansivu sanoi.

— PeKa vei ekaa kymppiä, mutta kyllä me olimme sitten vähintään yhtä hyviä seuraavat 30 minuuttia, olen siitä ylpeä ja tyytyväinen. PeKalla on koko ajan viisi vaarallista pelaajaa kentällä, ketään ei voi jättää vähemmälle huomiolle.

Mäkelän suunnitelmat maanantain otteluun olivat selvät.

— Nämähän ovat olleet aika vähäkorisia pelejä. Pitää olla viisas, käyttää paikka, lukea puolustusta. Viime pelissä ja tänäänkin hävisimme levypallot, siinä on vielä pientä parantamisen varaa.

Ratkaisu: Reilut puoli minuuttia ennen loppua PeKa johti kolmella pisteellä. Korinaluspuolustus toimi, eikä Honka saanut tasapainoista ratkaisuyritystä aikaan. Tämän jälkeen Honka rikkoi heti, ja kun Linda Lehtoranta upotti molemmat vaparinsa 27 sekuntia ennen loppua, ottelun voittaja oli selvillä.

Kentän tähti: Päätösneljänneksellä kymmenen pistettä heittänyt Linda Lehtoranta erottui joukosta sekä hyökkäys- että puolustuspäässä, kun peliä ratkaistiin.

Tilasto ei valehtele: Honka menetti pallon 20 kertaa, PeKa vain 12. Joukkueiden takapelaajien liikkeessä ja pallonkäsittelytaidossa on selvä ero PeKan hyväksi. Lisäksi liian monta kertaa honkalaispelaaja ajoi itsensä umpikujaan, ja kun muu joukkue seisoi paikallaan kaarella, seurasi harhasyöttö.

Honka—PeKa 73—79 (11—22, 19—11, 20—20, 23—26)
Honka: Sidney Cook 31/17, Alexyz Vaioletama 17/8, Roosa Lehtoranta 12/3, Kaisa Kuisma 6/1, Carita Arponen 5/3, Saara Sandell 2/1, Minna Mali 0/3, Alexandra Ailus 0/0, Camilla Simola 0/0, Rosa Orpo 0/0, Jemina Airaksinen 0/0.
PeKa: Brittany Starling 21/15, Linda Lehtoranta 21/2, Brooke McCarty 14/2/9 syöttöä, Laura Lehtoranta 10/2, Daniela Wallen 9/8, Noora Järvikangas 4/0, Minna Sten 0/2, Ellen Järvinen 0/0, Matilda Mässeli 0/0, Reetta-Sofia Tulkki 0/0.
Erotuomarit: La Trice Little, Juha-Matti Kaminen, Roberto Lopes.
Yleisöä: 249.

Luetuimmat