TPS:n prässi oli liikaa – KTP:lle totaalinen romahdus kotikentällä

TPS yllätti täydellisesti prässillään. KTP:n pelin tekemisessä ei ole päätä eikä häntää, ja puolustuskin vuotaa.

Kimmo Seppälä

TPS onnistui ohittamaan KTP:n puolustuksen.
TPS onnistui ohittamaan KTP:n puolustuksen.

Kohtalaisesta pistesaldosta huolimatta merkit ovat olleet ilmassa. KTP:n peli ei ole vakuuttanut koko alkukaudella ja maanantaina joukkue romahti kotikentällään myös tuloksellisesti. KTP nöyrtyi turkulaisen TPS:n edessä lukemin 0—3 (0—2).

KTP:n päävalmentaja Argo Arbeiter joutui henkilökohtaisten syiden takia kiirehtimään jälleen Tallinnan lauttaan, joten kootut selitykset tarjoili valmentajista Ossi Virta.

Me emme pystyneet vastaamaan TPS:n todella kovaan prässiin. — Ossi Virta

— Meillä on ollut repaleinen viikko alla. Pieniä vaivoja ja flunssaa, joten emme pystyneet harjoittelemaan kuten olisimme halunneet. On ollut aika kova otteluruuhkakin, Virta luetteli.

— Mutta tämä oli totaalinen romahdus kotikentällä, jota ei tietenkään saisi tulla.

"Emme uskaltaneet tulla prässistä pelaamalla ulos"

Illan askelmerkit nähtiin jo ensimmäisen kymmenen sekunnin aikana. KTP pelasi aloituksesta pallon alaspäin ja oli menettää sen maalinsa edessä kahteenkin otteeseen. TPS prässäsi paikoin yltiöaggressiivisesti.

— Tiesimme tasan tarkkaan mitä TPS tekee, mutta ehkä sieltä tuli vielä kovempi paine kuin ajattelimme. Ehkä vähän jännitimme sitä painetta ja meillä meni pupu pöksyyn, toppari Juuso Laitinen myönsi.

KTP oli varsinkin ottelun alussa täysin purjeessa. TPS:n Albijon Muzaci aloitti maalinteon vartin pelin jälkeen ja toisen polven futari Oskari Jakonen löi ennen taukoa taululle 0—2 -lukemat.

— Me emme pystyneet vastaamaan TPS:n todella kovaan prässiin. Kahden maalin jälkeen päät alkoi painua ja emme uskaltaneet tulla prässistä pelaamalla ulos, Virta kertoi.

Muzaci taituroi illan toisella osumallaan lukemiksi jo 0—3. Peli oli jo ohi, ennen kuin KTP sai edes jotain tilanteita aikaiseksi.

— TPS tiputti johtoasemassa alemmas ja saimme siksi tietysti peliä auki. Mutta se oli jo myöhäistä, Laitinen kommentoi.

Keskikenttä kaipaa kipeästi uutta pelaajaa

KTP:n keskikentältä puuttuu peliä rytmittävä ja edistävä pelaaja. Pelin rakentelu on tällä hetkellä tuskaista katsottavaa loputtoman alaspäin pelaamisen takia. Seurasta on kerrottu jo aiemmin, että vahvistuksia etsitään pelaajamarkkinoilta.

— Ehdokkaita on ollut, mutta tilannetta kartoitetaan. Siirtoikkuna rajoittaa myös. Jos ei löydy sellaista pelaajaa, joka olisi pelikelpoinen jo nyt, niin ei meillä ole hengenhätä, Jukka Vilkki KTP-hallituksesta kertoi.

Ongelmia on myös puolustuksessa. KTP on päästänyt sarjassa eniten maaleja yhdessä sarjanousijoiden MyPan ja MuSan kanssa. Keskimäärin kaksi takaiskua per ottelu on kärkikahinoihin povatulta KTP:lta aivan liian paljon.

Virta kuitenkin muistuttaa, että alla oli viiden ottelun tappioton putki. Peliesitykset eivät kovin vakuuttavia olleet niissäkään. Virta on tietenkin eri mieltä.

— Tätä ennen oli kohtuullisen hyvä vaihe tuloksellisesti ja pelillisesti.

Juttua muokattu 11.6. klo 8.12: korjattu otsikosta kirjoitusvirhe.

OTTELUN MAALIT:

15 min 0-1 TPS:n Mika Ääritalo katkaisee puolessa kentässä Jiri Kosken maalipotkun Albijon Muzacille, joka kuljettaa kaikessa rauhassa boksin nurkkaan. Koski hörppää kaukolaukauksen luvattoman helposti.

40 min 0-2 KTP menettää pallon hyökkäysalueella ja TPS-legenda Sami Rähmönen lähettää pystypallon vasempaan laitaan. Juuso Laitinen arvioi tilanteen väärin ja Oskari Jakonen karkaa maalintekoon.

58 min 0-3 Illan komeimmasta maalista vastaa Muzaci. KTP purkaa hätäisesti kulman jälkitilanteen ja Rähmönen lähettää pallon välittömästi ylös. Muzacin upea vasemman jalan nosto kaartaa Kosken yli tolpan kautta verkkoon.