Juha Toikan läpilyönti toi voiton HP:lle – Superpesikseen nouseva joukkue ratkaistaan sunnuntaina Oulussa

Kimmo Seppälä

Juha Toikan läpilyönti päätti ottelun ja siirsi ratkaisun sunnuntaille. Arkistokuva kotiottelusta Simon Kiriä vastaan.
Juha Toikan läpilyönti päätti ottelun ja siirsi ratkaisun sunnuntaille. Arkistokuva kotiottelusta Simon Kiriä vastaan.

Taistelu noususta miesten Superpesikseen ratkeaa sunnuntaina Oulussa. Haminan Palloilijat voitti Vallikentällä vierailleen Oulun Lipon 2–0 (6–0, 3–1) ja tasoitti otteluvoitot Ykköspesiksen finaalisarjassa 2–2:een.

Avausjaksolla HP loi selvästi enemmän tilanteita kuin vierailija. Jo avausvuorossa tärisi, kun Otso Mäkelä kotiutti Henri Heikkilän ja Roni Wahlin. Ville Veittikoski saatteli kotiin Juha Toikan ja peli oli 3–0.

HP piti Oulun kuivana, mutte itsekään saanut seuraavissa sisävuoroissa kummia aikaan.

Päätösvuorossa tapahtui taas. Ensin Henri Heikkilä sai kävellä ajolähtötilanteesta 4–0-juoksun. Juha Leskinen kotiutti Wahlin matalalla keskilyönnillä, ja 6–0-lukemat viimeisteli Nino Muuruvirran hieno lyönti kopparin eteen, jolla Otso Mäkelä ehti kotiin helposti.

Toisella jaksolla Oulu oli vaarallisempi, ja siirtyi juoksun johtoon toisessa vuorossa Markus Hallasuon kakkosrajalyönnillä.

HP onnistui torjumaan muut Oulun kotiutusyritykset ja lähti ottelun viimeiseen sisävuoroon yhden juoksun takamatkalta.

Lyöjiä tarvittiin vain muutama, kun neljäntenä mailan varteen astelleen Juha Toikan läpilyönti kotiutti Heikkilän kakkospesältä ja Wahlin ykköseltä. Toikka itse juoksi kunnarin.

Sekä HP että Oulu ovat voittaneet molemmat kotiottelunsa. Ykköspesiksen voittaja eli ensi kaudella Superpesiksessä pelaava joukkue ratkeaa sunnuntaina Oulussa.

Lisää ottelusta myöhemmin tänään.

Uusimmat uutiset