”Koko kauden ehjin pelimme” — KaVe nuiji vahvan LeKin

Raimo Eerola

KaVen Mikael Korhola antaa palaa. Etualalla Aleksander Rastamo (17).
KaVen Mikael Korhola antaa palaa. Etualalla Aleksander Rastamo (17).

Harvapa arvasi, että Karhulan Veikot klaaraa kolme sarjapistettä puhtaalla 3—0 (25—12, 25—23, 25—19) -voitolla kovana joukkueena pidetystä Lempäälän Kisasta. Mutta niinpä vain LeKi passitettiin lauantaina Karhulasta kotimatkalle alle puolentoista tunnin paukuttelun jälkeen.

KaVen päävalmentaja Matti Palonen oli hieman yllättynyt tuloksesta.

Määttänen oli tänään liikkeellä tappajan asenteella. — Matti Palonen

— Odotimme tiukempaa matsia. Tämä oli varmasti koko kauden ehjin pelimme. Scouttasimme vastustajan tarkasti ja tiesimme mihin kannattaa kulloinkin syöttää.

Aloituksiin panostaminen kannatti

Hyviin aloitussyöttöihin panostaminen kannatti, sillä KaVe kuittasi vastustajan vastaanottovirheistä peräti 27 pistettä. Yhtä lailla KaVe onnistui torjuntapelissään. Yksistään avauserässä LeKin hyökkäykset törmäsivat KaVen muuriin liki kymmenen kertaa.

Voittonsa myötä 1-sarjassa seitsemäntenä oleva KaVe säilytti teoreettisen mahdollisuuden pudotuspelien kotietuun, jonka saavat ensimmäisessä vaiheessa neljä parasta joukkuetta.

— Teoriassa kyllä, mutta runkosarjan viidestä jäljellä olevista otteluista pelaamme neljä seuraavaa vieraissa ja kotona on vain yksi peli, Palonen totesi.

Raimo Eerola

KaVen Joona Väänänen passaa ja Anton Lepistö valmistautuu iskemään.

Määttäsellä ”tappajan asenne”

Palonen kiitteli koko joukkueen suoritusta, mutta yksi oli ylitse muiden. Marko Määttänen teki 16 pistettä — joko hyökäten, torjuten tai syöttäen. Kuin kruunuksi ottelu päättyi hänen ässäsyöttöönsä.

— Määttänen oli tänään liikkeellä tappajan asenteella, Palonen kehaisi.

Muista pelaajista Aleksander Rastamo viimeisteli 11 pistettä. Vantaan Ducsista lainassa ollut passari Joona Väänänen oli itse varmuus, vaikka ei ole käytännössä harjoitellut juuri lainkaan KaVen ryhmässä.

— Viime torstaina Joona pääsi treeneihimme. Muuten hän on ollut mukana vain peleissä, Palonen kertoi.

Vähäinen yhteisharjoitelu näkyy passipelin yksipuolisuutena. Nopeat keskihyökkäykset puuttuvat lähes kokonaan.

LeKi ja Vesanen vaisuina

LeKi oli vaisu. Sen nimekkäimmän pelaajan, Anssi Vesasen suoritus oli koko joukkueen esitystä kuvaava. Viime kerralla hän takoi KaVea vastaan 3—2-voitossa 29 pistettä, mutta onnistui nyt vain viiden pisteen edestä ja sortui lukuisiin virheisiin.