KoR rakensi 40-vuotispäiväksi uuden tallin — ratsastusseuratkin joutuvat kilpailemaan uusista harrastajista

Jukka Lehtoranta

Minttu Manninen (vasemmalla) ja Heini Nieminen taluttivat Mittarin karsinaansa Kotkan Ratsastajien uudessa tallirakennuksessa.
Minttu Manninen (vasemmalla) ja Heini Nieminen taluttivat Mittarin karsinaansa Kotkan Ratsastajien uudessa tallirakennuksessa.

Kotkan Ratsastajien puheenjohtaja Kai Kakko saapasteli lauantaina tyytyväisenä Katajasuon ratsastuskeskuksessa. Vietettiin KoR:n 40-vuotisjuhlaa ja samalla uuden tallirakennuksen vihkiäisiä. 300 jäsenen seura satsasi rakennustöihin yli 200 000 euroa, koska uudistunut eläinsuojelulaki edellytti hevosille entistä suurempia karsinoita.

KoR purki osan vanhasta tallirakennuksesta, rakennutti uudisosan ja uudisti myös vanhan tallin karsinat.

Nyt kaikki on ainakin viimeisen päälle kunnossa. — Kai Kakko

— Emme olleet viranomaisten ihan samaa mieltä lain tulkinnoista, mutta ei kannattanut ruveta kinaamaan. Nyt kaikki on ainakin viimeisen päälle kunnossa, Kakko sanoo.

Asetusten mukainen karsinan vähimmäiskoko on poneille 4 neliömetriä, mutta säkäkorkeudeltaan yli 160-senttisille hevosille jo 9 neliömetriä.

Karsinapaikat täynnä — mutta väkeä ei ole liikaa

Katajasuon talleilla on nyt yhteensä 37 karsinapaikkaa. Yhtä eristyskarsinapaikkaa lukuunottamatta kaikki ovat käytössä.

Kakon mukaan Kotkan Ratsastajat voi hyvin.

— 40-vuotias ei ole vielä vanha. Sillä on uskoa tulevaisuuteen, puheenjohtaja naurahtaa.

Ratsastusseuratkin joutuvat kuitenkin entistä kovemmin kilpailemaan harrastajista.

— Meillä on hyvä tukikohta hyvien liikenneyhteyksien ulottuvilla ja toimintaa niin kilparatsastajille, harrastajille, senioreille kuin terapia- ja erityisryhmillekin. Toiminta pyörii, mutta väkeä ei ole liikaa. Nykyisin ei enää kenellekään jouduta sanomaan, ettei mahdu mukaan, Kakko myöntää.

Kilpapuolella seuran viime vuosien menestynein ratsastaja on poniluokassa useita kouluratsastuksen SM-mitaleja voittanut Jenni Silventoinen. Seurahistorian komein kilpailusaavutus on kenttäratsastaja Piia Pantsun vuonna 2002 Espanjan MM-kisoissa voittama pronssimitali.