Pattijoki herätti HP:n Superpesiksen todellisuuteen — ”Ei tällaisella pelillä pisteisiin ole mahdollisuuksia”

Roy Viitanen

Tämä oli jutun juoni Raahessa: Pattijoen etenijä on jo kotipesässä ja pallo vasta matkalla Matias Hangasmaan räpylään.
Tämä oli jutun juoni Raahessa: Pattijoen etenijä on jo kotipesässä ja pallo vasta matkalla Matias Hangasmaan räpylään.

Haminan Palloilijoiden hyvät kaksi ensimmäistä superpesisottelua olivat vain haalea muisto, kun joukkue kohtasi Pattijoen Urheilijat sunnuntaina Raahessa. Kotijoukkue löi tulosta lähes jokaisessa sisävuorossa ja voitti murskaavasti lukemin 2—0 (12—0, 5—1).

— Ensimmäisellä jaksolla ei saatu palloja kiinni ja käsistä annettiin.

Ensimmäisellä jaksolla meni kaikki vikaan. — Petri Pulliainen

— Parannettiin toiselle jaksolla, mutta annettiin viisi. Ei tällaisella pelillä pisteisiin ole mahdollisuuksia, HP:n ykköspalkittu Joona Mäkelä kiteytti peliä.

Ulkona virheitä ja sisällä tukossa

HP:n ulkopelivirheet auttoivat kotijoukkueen tuloksen tekemistä. Avausjaksolla lukkari Matias Hangasmaan harhaheitto kakkoselle tarjosi PattUlle takatilanteen ja sitä kautta avausjuoksut. Avausjakson lopullisen ratkaisun löi takaa kentän puhkaissut Topi Kosonen.

— Ihan mukavaa pesäpalloa. Paljon lyötiin juoksuja ja saatiin jaksojen alkuun tarvittava määrä juoksuja. Sitä kautta saatiin peliä rennoksi, voittajien ykkösenä palkittu Kosonen kommentoi.

HP:n sisäpeli oli avausjaksolla täysin lukossa. Alkuun oranssipaitaisille tuotti tuskaa pelkästään etenijän saaminen kakkoselle. Jatkossa vieraat saivat miestä vähän pidemmälle, mutta vain kaksi kolmostilannetta kertoi kaiken oleellisen HP:n suorittamisesta mailan varressa — ja samalla toki PattUn loistavasta ulkopelistä.

— Ensimmäisellä jaksolla meni kaikki vikaan. Oltiin todella todella heikkoja. Jalka ei liikkunut ulkona ja sisällä ei käynyt keppiin, pelinjohtaja Petri Pulliainen totesi.

Roy Viitanen

Vaikeaa oli HP:llä, kuten Henri Heikkilän ilmeestä voi päätellä. Vasemmalla viisi juoksua lyönyt Pattijoen lukkari Topi Kosonen.
Vaikeaa oli HP:llä, kuten Henri Heikkilän ilmeestä voi päätellä. Vasemmalla viisi juoksua lyönyt Pattijoen lukkari Topi Kosonen.

Tauon jälkeen sentään parempaa

Tauon jälkeen HP pystyi hieman parempaan sisäpeliin. Jakson alkuun vieraat saivat pari tiukkaa kotipesäkilpaa, joista PattU onnistui niukasti polttamaan etenijän.

— Toinen jakso oli ihan tyydyttävä. Alettiin liikkua ulkona ja saatiin rotia sisäpeliin, mutta ei riittänyt, Pulliainen sanoi.

Aivan tyhjin käsin HP:n ei tarvinnut lähteä ajamaan kotia kohti, kun toisen jakson viimeisen vuoron aloittavalla Joni Lehikoinen kotiutti Otso Mäkelän.

Ulkona Haminan aseettomuus PattUn lyöntivoiman edessä jatkui. Rajat pysyivät kiinni, mutta tilaa tuntui aina löytyvän jostain kohdasta ulkopeliryhmitystä. Pelinjohtaja Pullainen ei lähtenyt tappiota selittämään.

— Ensimmäinen jakso ei ole selitettävissä millään tavalla. Toisella jaksolla ehkä vastustajan avausjuoksut tulivat tilanteesta, joka olisi pitänyt pystyä hoitamaan, Pulliainen sanoi.

Pulliaisella katse eteenpäin

Ruma vierastappio ei saanut Pulliaista masentumaan. Katse oli jo tulevaisuudessa.

— Eteenpäin pitää vain katsella ja otetaan positiiviset asiat mukaan, Pulliainen totesi.

Positiivisuutta tarvitaankin jo keskiviikkona, kun Sotkamo tulee Vallikentälle kylään.