Peli-Karhut jatkoi niukkamaalista menoaan voitolla Virkystä — Kolmonen on kolmen kauppa

Peli-Karhut jatkoi niukkamaalista menoaan voitolla Virkystä — Kolmonen on kolmen kauppa

Peli-Karhut piti jalkapallon Kolmosen nousutaistelun mielenkiintoisena voittamalla lappeenrantalaisen Virkyn 2—1 (2—1).

PeKa on sarjassa kolmantena, sillä on 32 pistettä 14 ottelusta. Edellä ovat KyPa (34 pistettä) ja Kultsu (37). Kärkikaksikko on pelannut ottelun PeKaa enemmän, ja PeKalla on jäljellä vielä kotiottelut kumpaakin joukkuetta vastaan.

— Jos voitamme loput ottelumme (8), olemme ykkösiä. Sitä kohti peli kerrallaan, PeKan joukkueenjohtaja Miika Molander sanoi.

Karhulan hegemoniaottelu PeKa—KyPa pelataan perjantaina 23. elokuuta.

Muut joukkueet eivät kärkikolmikkoa enää vakavasti uhkaa.

Virky-kotiottelu noudatteli PeKan viimeaikaisten otteiden kaavaa.

— Tuttu teema, emme pystyneet tappamaan peliä, vaikka paikkoja oli. Taukotilanne olisi voinut olla 3—0. Viimeistely on ollut vaikeaa jo pidemmän aikaa, Molander sanoi.

Kaksi maalia kuitenkin tuli. 18. minuutilla Aaro Säämänen nikkasi Teemu Ollin keskityksen verkkoon. Avauspuolikkaan lisäajalla Riku Koivikko harhautti Virky-pelaajan parinkymmenen metrin päässä maalista ja laukoi pallon tarkasti alanurkkaan.

Välissä Virkyn Markus Kyläheiko oli survonut tahtomaalin, kun PeKa ei saanut palloa purettua alueeltaan vieraiden vapaapotkun jälkeen.

— Toinen puoliaika oli samanlainen, olimme hallitsevampi osapuoli. Peli oli aika hyvin kontrollissamme. Virkyllä oli prässi matalalla tappioasemassakin, ja he saivat painetta aikaan vain vastahyökkäyksistä ja erikoistilanteista, Molander näki.

— En ole kuullut, että valmennusjohto olisi kieltänyt yli yhden maalin voitot, mutta siltä tämä näyttää. Mieleen tulee isommista voitoista juhannusviikon 7—0-voitto Haminan Pallo-Kissoista, Molander muisteli, ja muisteli oikein.

HaPK-pelin jälkeen PeKa on pelannut viisi ottelua: yhden maalin tappio Kultsulle, kaksi tasapeliä ja kaksi yhden maalin voittoa. Viiden ottelun maaliero on 6—5.

Ensi viikon sunnuntaina PeKa vierailee Simpeleen Urheilijoiden kotikentällä.