HS: Teemu Pukki teki suomalaista jalkapallohistoriaa lyömällä Shefki Kuqin ennätyksen Englannin Mestaruussarjassa

Kuqi teki 19 maalia kaudella 2004—2005 Ipswichin paidassa. Norwichin kotkalaiskärjen maalimäärä nousi sunnuntaina jo 20:een.

All Over Press

Teemu Pukki on Mestaruussarjan maalipörssissä toisena.
Teemu Pukki on Mestaruussarjan maalipörssissä toisena.

Norwichin suomalaishyökkääjä Teemu Pukki on tehnyt suomalaista jalkapallohistoriaa Englannnin Mestaruussarjassa, kertoo hs.fi.

Pukki vei sunnuntaina Norwichin 3—0-johtoon Ipswichiä vastaan, ja samalla Pukin maalimäärä nousi jo 20:een, mikä on suurin maalimäärä suomalaispelaajalle Englannin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla.

Pukki avasi ottelussa maalihanansa 65. minuutilla, jolloin hän vei Norwichin 2—0-johtoon tarkalla sijoituksella alakulmaan ja sivusi Kuqin ennätystä. 20. maali syntyi 81. minuutilla. Pukki tuikkasi pallon ohi vastaan tulleen Ipswichin maalivahdin Bartosz Bialkowskin.

Pukki otettiin vaihtoon 87. minuutilla.

Pukki ohitti Shefki Kuqin aiemman ennätyksen. Kuqi teki 19 maalia kaudella 2004—2005 Ipswichin paidassa.

Pukki on Mestaruussarjan maalipörssissä toisena — Sheffield Unitedin Billy Sharp on kärjessä 22 maalillaan, mutta jos lasketaan maalisyötöt mukaan, Pukki on Mestaruussarjan tehokkain. Pukilla on viisi maalisyöttöä, Sharpilla kaksi.

Norwichin ja Ipswichin Itä-Anglian derby oli totun kuumaverinen. Ensimmäisen puoliajan lopulla Ipswichin manageri Paul Lambert sai punaisen kortin ja joutui katsomaan ottelun loppuun katsomosta. Lambert hermostui Norwichin vaihtopenkille, jossa protestoitiin Ipswichin pelaajan tekemää taklausta.

Norwich siirtyi 3—0-voitollaan Mestaruussarjan kärkeen. Ipswich jatkaa jumbona.

Koko juttu hs.fi:ssä.