Entinen maanantaimatsien suosija KTP muuttaa täysin suuntaa, Ykkösen "runkosarjassa" kolme perjantai- ja viisi lauantaipeliä – "Ihmiset ovat toivoneet enemmän otteluita viikonloppuihin"

Raimo Eerola

KTP ja EIF kohtasivat Suomen cupin ottelussa viime lauantaina.
KTP ja EIF kohtasivat Suomen cupin ottelussa viime lauantaina.

Viime vuosina on ollut enemmän sääntö kuin poikkeus, että KTP pelaa jalkapallon Ykkösen kotiottelunsa maanantaisin. Siihen tulee kaudella 2020 radikaali muutos.

KTP pelaa huhti–elokuussa 11 kotiottelua. Niistä viisi pelataan lauantaisin ja kolme perjantaisin. Kerran pelataan maanantaina, keskiviikkona ja sunnuntaina.

Vielä kaudella 2019 tilanne oli täysin toinen. 13 kotiottelusta 11 pelattiin maanantaina ja kaksi lauantaina.

– Tämä (otteluohjelma) oli täysin meidän toiveemme. Ihmiset ovat toivoneet enemmän otteluita viikonloppuihin. Kokeillaan nyt tätä, FC KTP:n varapuheenjohtaja Jukka Mustonen sanoo.

Maanantaipelien hyvinä puolina on Kotkassa pidetty sitä, että ne sopivat viikonloppua paremmin mökkeilijöille ja yritysvieraille.

– Myös talkooväkeä on ollut helpompi saada muualle kuin viikonloppuihin. Mutta olemme jutelleet talkooporukan kanssa, ja uskon ja toivon, että saamme riittävästi talkoolaisia, Mustonen sanoo.

Toisaalta ottelutapahtumien oheismyynti on Mustosen mukaan perjantaisin ja lauantaisin huomattavasti vilkkaampaa kuin muulloin.

KTP on aiemminkin järjestänyt erikoistapahtumia lauantaipelien yhteyteen, ja niin tehdään myös nyt. Heinäkuun 4. päivä pelattavassa MuSa-kotiottelussa on jalkapallon lisäksi tarjolla musiikkia ja muuta oheisohjelmaa.

Kyseessä ei ole koko kauden otteluohjelma. Sarja jaetaan elokuun lopussa kahtia, ylempään ja alempaan loppusarjaan. Mustosen mukaan loppusarjaan saattaa tulla enemmän arkipelejä.

Kuuden joukkueen ylemmän loppusarjan voittaja nousee liigaan. Toiseksi sijoittunut pelaa nousukarsintapaikasta sarjan kolmosta tai nelosta vastaan, jotka pelaavat oman otteluparinsa.

Kuuden joukkueen alemman loppusarjan kolme viimeistä putoavat Kakkoseen kaudeksi 2021.

KTP pelaa Suomen cupia lauantaina Kotkassa. Klo 14 alkavassa Gnistan-ottelussa nähdään myös tuore georgialaisvahvistus Zakaria Beglarishvili, jonka pelilupa on saapunut.

Näin pelataan

KTP:n ottelut kaudella 2020

Huhtikuu: la 18.4. KPV–KTP, ma 27.4. KTP–VPS

Toukokuu: la 2.5. MuSa–KTP, pe 8.5. KTP–AC Kajaani, to 14.5. MP–KTP, ke 20.5. Gnistan–KTP, su 24.5. KTP–AC Oulu, pe 29.5. EIF–KTP

Kesäkuu: la 6.6. KTP–MyPa, pe 12.6. KTP–SJK Akatemia, ti 23.6. Jaro–KTP, la 27.6. VPS–KTP

Heinäkuu: la 4.7. KTP–MuSa, ke 8.7. KTP–Gnistan, su 12.7. AC Kajaani–KTP, pe 17.7. KTP–MP, ke 29.7. AC Oulu–KTP

Elokuu: la 1.8. KTP–EIF, pe 7.8. MyPa–KTP, la 15.8. KTP–KPV, su 23.8. SJK Akatemia–KTP, la 29.8. KTP–Jaro