EIF pyörsi rasistista kieltä käyttäneen maalivahtinsa pelikiellon — ”Olosuhteet ovat muuttuneet radikaalisti”

EIF pyörsi rasistista kieltä käyttäneen maalivahtinsa pelikiellon — ”Olosuhteet ovat muuttuneet radikaalisti”

Jalkapallon Ykkösen kärkijoukkue Ekenäs IF on purkanut maalivahdilleen Jonathan Jäntille asettamansa kolmen ottelun pelikiellon. Jäntti ehti kärsiä seuran sisäistä pelikieltoa vain yhden ottelun verran.

EIF hyllytti ykkösmaalivahtinsa elokuun 27. päivänä pelatun KTP-ottelun loppuhetkien tapahtumien vuoksi. Jäntti käytti rasistista kieltä KTP-hyökkääjä Silvaa kohtaan, ja seura ilmoitti ettei se hyväksy maalivahdin käytöstä. Jäntti oli sivussa viime sunnuntain Haka-ottelusta, mutta on huomenna kokoonpanossa vierasottelussa JJK:ta vastaan.

EIF tuli uusiin aatoksiin, koska seuran toinen veräjänvartija Mehdi El Moutacim loukkaantui harjoituksissa ja on poissa loppukauden ajan.

— Meillä ei oikeastaan ollut muuta mahdollisuutta. Maalivahtivalmentaja Oscar Forsström oli vaihtoehto, mutta hän sanoi, ettei voi taata pystyykö pelaamaan 90 minuuttia. Koska Jäntti ei ole loukkaantunut, meillä ei ollut mahdollisuutta hankkia uutta maalivahtia hänen tilalleen, EIF:n manageri Peter Haglund sanoi Västra Nyland -lehdelle.

— Keskustelimme asiasta joukkueen ja joukkueenjohdon kanssa, ja päätös oli yksimielinen. Mielipiteemme (Jäntin käytöksestä) ei ole muuttunut, mutta olosuhteet ovat muuttuneet radikaalisti.

”Tuntuisi omituiselta, jos siihen ei reagoida mitenkään”

KTP raportoi Jäntin tapauksesta Palloliittoon, mutta liiton kurinpitäjät eivät ole ainakaan toistaiseksi langettaneet pelaajalle rangaistusta.

— Toiminta on ollut hitaanlaista, FC KTP:n puheenjohtaja Jarkko Pippola sanoi.

— Tuntuisi omituiselta, jos siihen ei reagoida mitenkään. On vaarallista tehdä päätöksiä, jos ei noudata samaa linjaa – etenkin kun nyt on kyse pelaajasta eikä hölmöistä katsomohuudoista.

KTP sai aiemmin tällä kaudella 500 euron sakon Jaro-ottelussa katsomosta kuuluneiden rasististen huutojen vuoksi.