Kaikki suomalaiset jatkoon Qatarissa — Tapio Pulkkanen joutui jännittämään tuntikausia

AOP/MARTIN DOKOUPIL

Tapio Pulkkanen

Kymen Golfin Tapio Pulkkanen jatkaa Euroopan-kiertueen Qatar Masters -kilpailua viikonloppuna. Jatkopaikka tuli jännittämisen jälkeen ja rimaa hipoen, sillä Pulkkanen päätyi 71 lyönnin kierroksen jälkeen täsmälleen karsintarajalle yhden alle parin (72+71).

Pulkkanen lähti kierrokselleen kello 6.45 paikallista aikaa, mutta oli aamuvarhaisella hyvin hereillä. Hän pelasi ensimmäiset yhdeksän reikää neljä alle parin ja nousi parhaimmillaan jo kisan yhdeksänneksi.

Loppu meni kuitenkin huonosti: kolme bogia neljällä viimeisellä reiällä pudottivat KG:n miehen lähelle cut-rajaa (65 parasta ja tasatuloksessa olevat), ja hän sai jännittää tuntikausia töiden jatkumista. Loppujen lopuksi Pulkkanen pysyi ratkaisevan viivan yläpuolella jaetulla 59. sijalla.

— Alussa hyvin hereillä, puolivälissä en saanut paikoista sisään ja lopussa tein muutaman virheen, jotka tiputtivat sijoitusta, Pulkkanen tiivisti päivän kierroksensa.

— Pakka on melko tiivis, joten viikonloppuna on vielä hyvät nousuasemat, hän sanoi.

Kaikki suomalaiset jatkoon

Tiivistä tosiaan on, sillä 73 jatkoon selvinnyttä pelaajaa on seitsemän lyönnin sisällä. Kärkipaikan jakavat Ranskan Mike Lorenzo-Vera ja eteläafrikkalaiset George Coetzee ja Justin Harding tuloksella —8.

Kaikki neljä suomalaista selviytyivät jatkoon. Kalle Samooja (—3) jakaa sijaa 36 ja Mikko Korhonen (—2) sijaa 49. Kim Koivu (—1) teki viimeisellä reiällä birdien ja nousi cut-rajan yläpuolelle tasoihin muunmuassa Pulkkasen kanssa.

Viimeksi kaikki neljä suomalaista ovat selvittäneet cutin Dubain turnauksessa tammikuussa.