Tapio Pulkkasen golfkauden ensimmäinen kierros oli värikäs: Eaglesta tuplabogiin

EPA-EFE/Christiaan Kotze

Tapio Pulkkanen palasi torstaina tositoimiin. Kotkalaisen pelit alkoivat sieltä minne hänen viime kautensa marraskuussa päättyi, eli Etelä-Afrikasta.

Kotkalainen Tapio Pulkkanen avasi torstaina kautensa golfin Euroopan-kiertueella Etelä-Afrikassa erittäin sekalaisella kierroksella.

Hän löi heti South Africa Open -kilpailun avausreiällään eaglen (2 alle pari-tuloksen), kun selvitti par-5-reiän kolmella lyönnillä.

Hän jatkoi neljännellä reiällä birdiellä, mutta seuraavilla 11 reiällä kierrokseen merkittiin neljä bogia ja seitsemän par-tulosta.

16. reiällä Pulkkanen löi jälleen birdien, mutta 17. reikä päättyi tuplabogiin (+2).

Kierroksen kokonaissaldo oli ikävästä lopusta huolimatta kohtuullinen 69 lyöntiä (2 alle par-tuloksen). Sillä pääsi jakamaan 46. sijaa.

Kahdella eri kentällä pelattavaa kilpailua johtaa avauspäivän jälkeen isäntämaa Etelä-Afrikan Louis Oosthuizen (—9). Paras suomalainen on ilman bogeja kierroksensa selvittänyt Kalle Samooja (—3, jaettu 27. sija).

Marraskuussa päättyneellä edellisellä kaudella Pulkkanen sijoittui Euroopan ykköskiertueen rahalistalla 78:nneksi.

Hän selviytyi debyyttikaudellaan kahteen ensimmäiseen kiertuefinaaliin, vain kauden kolmas ja viimeinen finaali jäi Kymen Golfin pelaajalta väliin.

Päivitetty klo 19.54: Korjattu Pulkkasen sijoitusta yhdellä pykälällä paremmaksi 46:nneksi.

Luetuimmat