Arsi vei 2-sarjassa lohkokolmoselta yhden erän, tuloksena hymyileviä naamoja — Seuran B-pojille aluemestaruuspronssit: "Olen todella ylpeä joukkueesta"

Haminan Arsin joukkueenjohtaja Simo Suutari oli sunnuntaina iloisella mielellä, vaikka Arsi hävisikin Keimolan Kaiulle 1—3 (19—25, 22—25, 25—19, 19—25) lentopallon 2-sarjan alemmassa jatkosarjassa.

— Peli-ilme alkoi löytyä, ja kentällä oli hymyileviä naamoja. Siitä se lähtee. On helpompi lähteä tulevaan, kun nähdään, että voimme voittaa eriä keneltä vain, Suutari sanoi.

Arsin eräsuhde yhdeksän ottelun jälkeen on 8—26. Sarjavoittoja on yksi.

Avauserässä KeiKa oli selkeästi parempi. Toisessa Arsi alkoi parantaa, ja voitti kolmannen. Päätöserääkin Arsi johti vielä 18—15, mutta lohkokolmonen, vain yhden ottelun hävinnyt KeiKa karkasi voittoon.

Arsin parhaana palkittiin Miika Liikkanen. Hän on kauden aikana saanut hieman vähemmän peliaikaa. Sunnuntaina sitä tarjottiin, koska Arsin B-juniorit pelasivat aluemestaruusturnauksessa ja joukkueella oli rivissä vain seitsemän muuta pelaajaa.

Parantamisen varaa joukkueella riittää vielä syöttöruudussa.

— Valmentaja laski, että meillä oli 17 syöttövirhettä. Se on liian paljon, Suutari sanoi.

Arsin pelit jatkuvat ensi lauantaina vierasottelulla Tammelan Ryskettä vastaan.

B-pojille pronssia

Tero Harjun ja Siro Holvialan valmentamat seuran B-pojat saavuttivat etelän aluemestaruusturnauksessa pronssia.

Lopputurnaukseen olivat edenneet Arsin lisäksi helsinkiläinen PuMa Volley sekä kaksi Vantaan Lentopallon joukkuetta.

Ennakkosuosikki PuMa vei mestaruuden. Arsi pelasi turnauksen parhaan ottelunsa juuri PuMaa vastaan, vaikka hävisikin.

VanLen jokkueista Arsi voitti toisen, mikä riitti pronssiin.

— Päivän ensimmäinen ottelu Vantaan toista joukkuetta vastaan oli valmentajan möhläys. Peluutin poikia vähän erilaisilla pelipaikoilla, ja hävisimme ihan voitettavissa olleen ottelun, Harju kertoi.

Arsin B-pojat ovat kaikki syntyneet vuonna 2003 tai myöhemmin, joten kaikki pelaajat jatkavat B-junioreissa vielä ensi kaudellakin.

— Toivottavasti joukkue pysyy kasassa. Toisena B-vuonna pärjäämme varmasti vähän paremmallakin tasolla, Harju sanoi.

Joukkue on ollut yhdessä E-pojista asti, toki muutamia pelaajia on liittynyt mukaan matkan varrella. Mitaleitakin on tullut vuosittain.

— Olen todella ylpeä joukkueesta.

Arsin turnauksen parhaana pelaajana palkittiin Taavi Suutari.

Päivitetty: Korjattu B-poikien syntymävuosia muotoon 2003 tai myöhemmin. Aiemmin jutussa väitettiin, että kaikki pelaajat olisivat syntyneet vuonna 2003.