Maajoukkuepoikien vastarinta kesti yhden erän — KaVe torjui tylysti Kuortaneen

Jukka Lehtoranta

KaVe sai lähes 20 pistettä torjumalla. Tämä Atte-Elias Puholaisen lyönti pysähtyi Marko Määttäsen (13) ja Lauri Lehtosen käsiin.

Karhulan Veikkojen peli lentopallon 1-sarjassa senkuin paranee. KaVe aloitti viikonlopun kahden kotiottelun rupeamansa kaatamalla Kuortaneen urheiluopiston maajoukkuenuoret tylysti 3—0 (25—22, 25—13, 25—18).

Ensimmäisessä erässä Kuortane pystyi vielä panemaan tiukasti hanttiin. Vieraat johtivat pitkään, mutta kun KaVe sai torjuntansa kuntoon, maajoukkuepojilta loppuivat keinot.

Kun torjunta on tuollaista, vastustaja alkaa äkkiä miettiä että mitähän tässä oikein tekisi. — Esa Piipari

Toisessa ja kolmannessa erässä KaVe sai vielä aloitussyötötkin toimimaan ja yksipuolinen ottelu oli nopeasti ohi.

— Olemme panostaneet harjoittelussa torjuntapeliin ja se alkaa näkyä. Omien laskelmieni mukaan saimme torjunnalla 18 pistettä. Lentopallossa pärjää melko hyvin, jos saa 4, 5 tai 6 torjuntaa per erä, KaVen valmentaja Esa Piipari myhäili.

— Helppoa oli sen jälkeen kun saimme syötöillä vastustajan pelin sekaisin. Ja kun torjunta on tuollaista, vastustaja alkaa äkkiä miettiä että mitähän tässä oikein tekisi, Piipari sanoi.

Jukka Lehtoranta, Jukka Lehtoranta

Verkolla oli ruuhkaa, kun Kuortaneen Eetu Mäki (15) ja Santeri Välimaa hyökkäsivät ja KaVen Marko Määttänen ja Anton Lepistö (4) torjuivat.

TuTo vastassa jo huomenna

KaVen pelit jatkuvat jo huomenna, kun kylään tulee Turusta TuTo Volley. Piipari ennakoi joukkueelleen huomattavasti hikisempää iltaa kuin Kuortanetta vastaan.

— Erittäin kova joukkue tulee vastaan, mutta mekin saamme (yhteistyöseura) Ducksista kaksi tai ehkä kolmekin pelaajaa avuksi, Piipari kertoi.

Kuortanetta vastaankin pelanneen passari Joona Väänäsen lisäksi KaVea vahvistanee ainakin Ducksin keskitorjuja Atte Rissanen.

Jan Helenius teki sopimuksen liigaan

Syyskuussa yhden ottelun kasvattajaseuransa riveissä pelannutta Jan Heleniusta sensijaan ei enää tällä kaudella nähdä KaVen riveissä. Helenius teki tänään loppukauden mittaisen sopimuksen liigaseura Raision Loimun kanssa.

— Hieno juttu Janille, että pääsee mukaan oman tasonsa peleihin. Nyt on mahdollisuus antaa näyttöjä liigassa ja päästä takaisin maajoukkuepeleihin, Piipari sanoi.

Helenius pelaa Loimun riveissä jo huomenna vierasottelussa Kokkolan Tiikereitä vastaan.

Luetuimmat