Ossi Louhivaaran kausi alkoi pitkällä toipilaslomalla — mutta voi päättyä kahteen isoon mestaruuteen

AOP/Vesa Pöppönen

Titaanikasvatti Ossi Louhivaara on pelannut JYPissä jo yli 600 liigaottelua. Huomenna hän aloittaa pudotuspelit HIFK:ta vastaan tähtäimessä seuran ja uran kolmas mestaruus.
Titaanikasvatti Ossi Louhivaara on pelannut JYPissä jo yli 600 liigaottelua. Huomenna hän aloittaa pudotuspelit HIFK:ta vastaan tähtäimessä seuran ja uran kolmas mestaruus.

Jääkiekon SM-liigan loppusijoitusten keskiarvolla laskettuna Jyväskylän JYP on 2010-luvun menestynein joukkue. Helmikuisen CHL-mestaruuden jälkeen se luetaan taas kevään mestarisuosikkeihin.

Joukkueen itseluottamus on kohdallaan pudotuspelien kynnyksellä.

CHL:n mestaruus oli älyttömän kova juttu. Loppuottelu Ruotsissa oli monen mielestä paras lätkäpeli mitä me on pelattu.

— Runkosarja sujui suunnitelmien mukaisesti. CHL:n mestaruus oli hyvä välietappi. Tavoitteet ovat korkealla, JYP:n titaanikasvatti Ossi Louhivaara vahvistaa.

JYP kohtaa puolivälierässä Helsingin HIFK:n, joka ei ole ehkä mieluisin, mutta yksi mielenkiintoisimmista vastustajista. Paras seitsemästä -sarja käynnistyy keskiviikkona Jyväskylässä.

— Vastus on todella kova, mutta Hifkiä vastaan on aina hienoa lähteä taistelemaan. Meininki molemmissa halleissa on varmasti huipussaan.

”Tämän kauden parhaat pelit ovat vielä edessä”

Pudotuspelit maistuvat pitkän ja ajoittain puuduttavan runkosarjan jälkeen.

— Tämä on siistiä ja nautinnollista aikaa. Ajatukset menevät jotenkin sekaisin, kun on vain peli- tai välipäiviä.

34-vuotiaalla Louhivaaralla on erityinen syy innostukseen. Koko liigauransa JYP:ssä pelanneen laiturin 12. kausi ei ole ollut helpoimmasta päästä. Luottohyökkääjä pääsi mukaan kaukalotöihin vasta joulukuun 1. päivänä.

— Ei ollut helppoa hypätä mukaan kahdeksan kuukauden tauon jälkeen, kun muilla oli takana CHL-pelit mukaan lukien jo 40 ottelua, Louhivaara sanoo.

Polvileikkauksesta kuntoutuminen otti ajoittain koville. Mukaan mahtui sekä hyviä ja huonoja hetkiä.

— Onneksi osasin asennoitua, kun tiesin tauon pituuden etukäteen. Toisaalta jalasta hävisi ihan kaikki. Voimatason palauttamiseen meni tosi kauan.

Nyt kaikki on kunnossa, ja monipuolinen hyökkääjä on täynnä virtaa, sillä syksyn lisäksi myös viime kevään pronssijuhliin päättynyt kliimaksi jäi väliin.

— Itsestäni tuntuu vahvasti siltä, että minun tämän kauden parhaat pelit ovat vielä edessä.

Jo 15 vuotta muualla

Louhivaara lähti Kotkasta ja Titaaneista mestisseura KooKoohon vuonna 2003 ja aloitti liigapelit Jyväskylässä syksyllä 2004. Aika kuluu nopeasti, sillä pari viikkoa sitten tilille napsahti 600. liigapeli kahdesta Sveitsin Lausannessa vietetystä kaudesta huolimatta.

— En ajatellut Jyväskylään tullessani muuta kuin että pääsisin pelaamaan. Ehkä pelien lukumäärää tajuaa joskus sitten kun ura loppuu.

Louhivaara täyttää elokuussa 35 vuotta ja viisihenkinen perhe on kotiutunut Keski-Suomeen. Tulevaisuuden pohtiminen ei kauden huipennuksen kynnyksellä ole päällimmäisenä mielessä.

— Mulla on sopimusta jäljellä kolme vuotta. Uran lopettaminen ei ole tullut mieleen. Aika vaikea kuvitella pelaamista muualla kuin Jyväskylässä. Ainakaan alasarjoihin en aio lähteä jäähdyttelemään.

Kaksi liigamestaruutta JYP:n paidassa voittanut kotkalainen voi hyvin olla matkalla kohti kolmatta.

— Tässä joukkueessa on kiva olla. Meillä on uusia nuoria tähtiä ja kokeneita, samoihin aikoihin minun kanssani joukkueeseen tulleita kavereita.

JYP nousi mestari Tapparan ja runkosarjan valtiaan Kärppien kovimmaksi haastajaksi voitettuaan helmikuussa CHL-liigan eli seurajoukkueiden Euroopan mestaruuden.

— CHL:n mestaruus oli älyttömän kova juttu. Loppuottelu Ruotsissa (Växjö) oli monen mielestä paras lätkäpeli mitä me on pelattu, Louhivaara sanoo.