Simms lähtee Joensuuhun — KTP-Basket ja Kataja vaihtavat vahvistuksia

Sari Tauru

Kenneth Simms pelasi marraskuussa Kotkassa Katajaa vastaan. Oikealla joensuulaisten Damier Pitts ja vasemmalla Tommi Huolila.

Keskushyökkääjä Kenneth Simms siirtyy KTP-Basketista Joensuun Katajan riveihin. KTP ja Kataja toteuttavat erikoislaatuisen vaihtokaupan, sillä Katajan sentteri Timothy Williams hyppää junaan Joensuussa ja saapuu — ilmeisesti jo tänään — Kotkaan.

Aloite vaihtokaupasta tuli KTP-Basketin puheenjohtajan Jyrki Lindströmin mukaan Katajalta. Simmsin ja päävalmentaja Ray Ailuksen sunnuntaisella nokkapokalla Vilpas-tappion jälkeen ei Lindströmin mukaan ollut vaihdossa ainakaan ratkaisevaa merkitystä.

— Se asia oli selvitetty ja sinänsä oli ihan rauha maassa, Lindström sanoi.

— Tässä oli kyse siitä, että Kataja koki tarvetta muutokseen ja niin koimme mekin. Viime otteluissa oli nähtävissä, että Simmsillä oli vaikeuksia meidän nopeamman pelitapamme kanssa. Meillä on joukkueessa nyt aika pientä vipeltäjää, ja silloin on pidettävä vauhtia.

— Kenny on hyvä pelaaja, mutta hänellä oli vaikeuksia pysyä vauhdissa mukana.

”Jos katsoo sarjataulukkoa, tietää miksi”

Katajan toiminnanjohtaja Riku Tapio myöntää, että Kataja oli poikkeuksellisessa vaihtokaupassa aloitteellinen osapuoli.

Miksi?

— No, jos katsoo sarjataulukkoa, tietää miksi, Tapio sanoo.

— Kaikki tietävät, että sarjasijoituksemme ei ole sellainen kuin sen tässä vaiheessa sarjaa pitäisi olla. Muutoksia pitää tehdä.

Korisliigan mestaruutta puolustava Kataja on sarjassa vasta seitsemäntenä. Viime sunnuntaina se hävisi vieraissa BC Nokialle 22 pisteellä.

— Tämä on poikkeuksellinen kuvio, mutta on ilahduttavaa, että se onnistui. Tämä todistaa, että seurat ovat hyvässä keskusteluyhteydessä, Tapio sanoo.

Tapio toimi FC KTP:n toimitusjohtajana vajaan kahden vuoden ajan vuosina 2015–16.

Katja Juurikko

Timothy Williams (oikealla) kamppaili pallosta Kouvojen Jamie Skeenin kanssa tammikuussa Kouvolassa.

Kuka hyötyy ja kuka häviää?

Simms (31 vuotta ja 206 senttiä) on ollut kauden aikana KTP:n ykköspelaaja sekä pisteissä (keskiarvo 15,7) että levypalloissa (9,9). Williamsin (24 vuotta ja 203 senttiä) keskiarvot Katajassa ovat 14,6 pistettä ja 6,7 levypalloa. Simms on pelannut 31 minuuttia ottelua kohden, Williams runsaat 25 minuuttia.

Kumpi vaihtokaupassa voittaa?

— Toivottavasti me, Lindström sanoo.

— Valmennus uskoo, että Williams sopeutuu nopeaan peliin Simmsiä paremmin. Muutenhan he ovat pelaajina aika saman tyyppisiä. Kumpikaan ei heitä kolmosia, mutta molemmat ovat aika hyviä puolimatkan heittäjiä.

KTP:ssä toivotaan myös, että Williams on Simmsiä terhakampi puolustaja.

Sekä KTP että Kataja pelaavat seuraavan kerran ensi keskiviikkona maajoukkuetauon jälkeen. KTP kohtaa Kauhajoella Karhun ja Kataja Joensuussa Lapuan Kobrat.

Simms palaa Kotkaan uuden seuransa asussa jo ensi viikon perjantaina, kun KTP ja Kataja kohtaavat Steveco-areenalla Karhuvuoressa.

Luetuimmat