Peli-Karhuilla asiat kunnossa: uusia pelaajasopimuksia, farmisopimus KTP:n kanssa ja reitti KyPaan sekä nyt myös harjoittelulupa

PeKa ehti jo huolestua tammikuun lopun cup-ottelustaan, mutta Palloliitto antoi Kakkosen seuroille luvan harjoitella. Nyt harmina ovat pakkaset.

Pekka Kimpanpää

Atte Kallström palaa PeKaan yhden vuoden tauon jälkeen. Syyskuussa 2019 Kallström kamppaili Union Plaanin Omed Saidin kanssa.
Atte Kallström palaa PeKaan yhden vuoden tauon jälkeen. Syyskuussa 2019 Kallström kamppaili Union Plaanin Omed Saidin kanssa.

Jalkapallon Kakkoseen valmistautuvalla Peli-Karhuilla on ollut hyvä viikko. Miehistö alkaa olla valmis, ja tilannetta kohentavat farmisopimus KTP:n kanssa sekä Kymin Palloilijoiden paluu PeKan alaiseksi joukkueeksi.

Keskiviikkona PeKa julkaisi jatkosopimukset Juuso Vilkin, Elmeri Oksasen ja Tommy Dotyn kanssa. Vilkki ja Oksanen ovat hyökkäyspään pelaajia, Doty on 17-vuotias nuori maalivahti.

Paluumuuttajienkaan virta ei tyrehtynyt. PeKaan palaa keskikenttäpelaaja Atte Kallström, joka pelasi viime kaudella Kolmosta Etelä-Espoon Pallossa.

– Hän opiskelee Helsingissä lääkäriksi ja tulee kesäksi työharjoitteluun Kotkaan. Hienoa saada hänet mukaan, PeKan päävalmentaja Samuli Nieminen sanoo.

Farmisopimuksella voi lainata aikuispelaajiakin

Niemisen mukaan 14 pelaajan ryhmä kaipaa vielä muutamaa uutta nimeä. Toiveissa ollut toppari Sebastian Dolivo ei Niemisen mukaan ole tulossa PeKaan.

– Kotkan alue alkaa olla koluttu. Tilannetta helpottaa se, että olemme tehneet KTP:n kanssa farmisopimuksen. Sen avulla voimme saada sieltä pelaajia, Nieminen sanoo.

Viime kaudella KTP:llä ja PeKalla oli yhteistyöseurasopimus, jonka avulla juniori-ikäiset pelaajat saivat liikkua PeKan riveihin. Farmisopimus mahdollistaa sen, että seurassa voi pelata samassa ottelussa kolmekin toisen seuran aikuispelaajaa ja rajaton määrä junioripelaajia.

KyPa palasi PeKan alaisuuteen

Pelaajatunneli ulottuu myös Kolmoseen. Kun PeKan seurakirjoon kuulunut Kymin Palloilijat nousi emoseuran kanssa samalle sarjatasolle Kolmoseen, KyPan piti rekisteröityä omaksi seurakseen. Se tilanne ei PeKan nousun myötä ole enää päällä.

– Kahden seuran kanssa ei voi olla farmisopimusta. KyPalta kysyttiin, haluaisivatko he palata PeKan alaisuuteen, jotta pelaajaliikenne onnistuisi myös Kakkosen ja Kolmosen välillä. He palasivat, ja nyt kaikille löytyy varmasti pelipaikka, kun mukana ovat liigan, Kakkosen ja Kolmosen joukkueet, Nieminen sanoo.

AT-areena vielä jäässä

Myös joukkueharjoituksiin saatiin helpotusta, kun Palloliitto päätti rinnastaa sallia harjoittelun myös Kakkosen seuroille.

Peli-Karhuissa ehdittiin jo huolestua. Kakkosen Cup alkaa kotkalaisten osalta lauantaina 30. tammikuuta, jolloin PeKa kohtaa Arto Tolsa -areenalla lappeenrantalaisen PEPOn.

– Olin yhteydessä Palloliittoon ja sanoin, että me emme pysty pelaamaan ottelua, koska emme ole harjoitelleet. Sieltä vastattiin vähän jännästi, että "Tiedostamme asian ja tulemme auttamaan teitä". Perjantai-iltana sitten tuli päätös, jossa Kakkosen seurat rinnastettiin ylempien sarjatasojen seuroihin, Nieminen kertoo.

Myös naisten Kakkoseen noussut KTP pääsee nyt aloittamaan harjoitukset.

Harjoitusvuoroista PeKa ei vielä ole oikein päässyt nauttimaan. Arto Tolsa -areenan lämmitys ei ole päällä ja kenttä on jäinen.

– Nappulakengillä se tuntuu luistinradalta. Olemme tehneet esimerkiksi juoksuharjoittelua. Yritetään, jos ensi viikolla pääsisimme pallotreeneihin käsiksi. Ymmärsin, että kenttää alettaisiin kohta lämmittämään. Tosin tulossa on kovia pakkasia, saa nähdä onnistuuko lämmitys, Nieminen pohtii.

Tästä on kysymys

PeKan sopimuspelaajat

Tommy Doty, Atte Kallström, Oskari Kekkonen, Juuso Laitinen, Jimi Lassila, Joonatan Lassila, Miika Molander, Elmeri Oksanen, Nico Pietiläinen, Juho Raivela, Mikko Ryhänen, Tomas Turunen, Juuso Vilkki, Lennart Voikar