KTP hankki viime kaudella 10 maalia tehneen keskikenttäpelaaja Saku Leppäsen JJK:sta

Kimmo Seppälä

Saku Leppänen kertoi perjantaina odottavansa innolla KTP:n harjoitusten alkamista ja "yhteistä matkaa kohti Veikkausliigaa".
Saku Leppänen kertoi perjantaina odottavansa innolla KTP:n harjoitusten alkamista ja "yhteistä matkaa kohti Veikkausliigaa".

Jalkapallon Ykkösen KTP ja Saku Leppänen ovat solmineet yksivuotisen sopimuksen koskien pelikautta 2019, tiedottaa KTP.

Keskikenttäpelaajan tontilla viihtyvä Leppänen, 23, siirtyy Kotkaan JJK:sta. Leppänen on pelannut kasvattajaseurassaan viidellä edellisellä kaudella.

Viime kaudella hän teki 25 Ykkösen ottelussa 10 maalia, ja JJK:n edellisellä kaudella Ykkösessä (2016) hän osui 26 ottelussa kahdeksan kertaa.

— Odotamme Leppäseltä vahvaa panosta myös vihreävalkoisissa. Leppänen on mielenkiintoinen pelaaja, joka vahvistaa tuntuvasti keskikenttäämme, KTP:n hallituksen jäsen Jukka Mustonen sanoo seuran tiedotteessa.

Kaudella 2017 JJK pelasi liigassa. Leppänen jäi ilman osumia ja JJK putosi. Jyväskyläläisten kausi 2018 päättyi putoamiseen Ykkösestä, joten joukkue tuli kahtena vuonna peräkkäin sarjatason alaspäin.

— Minulla on tosi hyvät fiilikset uusista haasteista. Odotan jo kovasti pääseväni harjoittelemaan uuden joukkueen kanssa. Olen kuullut paljon hyvää Kotkasta ja on kiva tulla perinteiseen jalkapallokaupunkiin, Leppänen sanoo tiedotteessa.

— Tavoitteenani on pelata lähivuosina liigassa. Mikään ei estä Kotkassa jatkamista, mikäli onnistumme tavoitteessamme, Leppänen tuumaa.

Kaksi maalia KTP:tä vastaan

Leppänen kertoo viihtyvänsä keskikentällä sekä hyökkäys- että puolustustehtäviä sisältävässä niin sanotussa box-to-box-roolissa, jossa vaaditaan pelaajalta vahvaa juoksukestävyyttä.

Tiedotteen mukaan Leppäsen yksi kiistattomista vahvuuksista on erikoistilannepelaaminen. Viime kaudella Leppänen viimeisteli kaksi maalia KTP:ta vastaan. Heinäkuussa Kotkassa Leppänen laukoi vapaapotkumaalin KTP:n 3—1-voittopelissä.

Syyskuussa Leppänen tasoitti JJK—KTP-ottelun puskemalla 2—2-osuman ottelun lisäajalla.

— Vahvuuksiani on hyvä jalka, erikoistilanteet ja myös kaksinkamppailupelaaminen. Ehkä eniten kehitettävää on vielä räjähtävyydessä, Leppänen arvioi tiedotteessa.

KTP:n sopimuspelaajat:

Maalivahti: Pyry Piirainen

Puolustus: Sebastian Dolivo, Miika Kolsi, Juuso Laitinen, Matias Paavola

Keskikenttä/hyökkäys: Anton Eerola, Kimi Kolsi, Tuukka Kurki, Saku Leppänen, Jimi Lassila, Aleksi Pahkasalo, Jean Silva