Marko Oksanen palaa Titaanien penkin päähän — ”Lähdemme nyt tekemään niitä perusasioita, joita normaalisti tehdään elokuussa.”

Titaanit sai tutun valmentajakaksikon kääntämään joukkueen kurssia. Seura palkkasi myös Jorma Lautalan toiminnanjohtajaksi.

Jukka Lehtoranta

Tuttu kaksikko Marko Oksanen (vasemmalla) ja Janne Salmela ottaa Titaaneissa valmennusvastuun. Titaanit on hyvin tuttu seura myös toiminnanjohtajaksi palkatulle Jorma Lautalalle (oikealla).
Tuttu kaksikko Marko Oksanen (vasemmalla) ja Janne Salmela ottaa Titaaneissa valmennusvastuun. Titaanit on hyvin tuttu seura myös toiminnanjohtajaksi palkatulle Jorma Lautalalle (oikealla).

Kesken viime kauden päävalmentajana aloittanut Marko Sykkö onnistui viime kaudella nostamaan Titaanit pudotuspeleihin, mutta tämän kauden alku Suomi-sarjassa on ollut surkea.

Pistepussi näytti viiden ottelun jälkeen yhtä vaivaista pistettä ja Sykkö ilmoitti viime perjantaina eroavansa tehtävästään. Titaanit kärsi lauantaina apuvalmentaja Matti Leskisen väliaikaiskomennossa kuudennen tappionsa Jyväskylän Riemun isäntänä.

Tiistaina Titaanit tiedotti löytäneensä valmentajakysymykseen ratkaisun — ja kaikesta päätellen hyvin mieleisen sellaisen. Marko Oksanen palaa päävalmentajaksi kahden vuoden tauon jälkeen tutun aisaparinsa Janne Salmelan kanssa.

— Käytännössä tätä suostuttelua on tehty kaksi vuotta. Nostan hattua, että Markolla ja Jannella on talkoosydäntä lähteä auttamaan seuraa, puheenjohtaja Petteri Lehti kertoi tyytyväisenä.

— Sykön Markon otettua ja lähdettyä edessä oli pieni haaste, mutta rauhoitimme tilanteen ja päädyimme turvautumaan vanhoihin tuttuihin valmentajiin.

Ei voinut jättää seuraa pulaan

Oksanen nosti päävalmentajana Titaanit Suomi-sarjaan kaudeksi 2016—17, mutta on sen jälkeen pitänyt lähes kaksi vuotta täydellistä taukoa jääkiekosta. Paluuaikeita ei ole ollut.

— Ei ollut ensimmäisenä mielessä viime viikon tapahtumien jälkeen, että uusi valmentaja olisin minä, Oksanen myönsi.

— Useamman yhteydenoton jälkeen tilanne muuttui, varsinkin kun Janne lupautui mukaan.

Puheenjohtaja Lehti on tyytyväinen paikallisten valmentajien paluusta, sillä se tarkoittaa helpotusta myös talouspuolelle.

— Tämä on iso etu, että meidän ei tarvitse lähteä etsimään isolla rahalla valmentajaa muualta. Eikä se olisi kesken kauden kovin helppoakaan ollut, Lehti kiitteli.

— Seuran tilanne kävi niin haastavaksi, että en voinut sitä sellaiseksi jättää, Oksanen myönsi.

Oksasen ja Salmelan avuksi jää maalivahti- ja fysiikkavalmentaja Tino Turkia, mutta apuvalmentaja Leskinen vapautettiin tehtävästään.

Toimistoon palkattu mies

Titaanit kertoi myös palkanneensa seuran ensimmäisen palkollisen työntekijän, kun Jorma Lautala nimitettiin seuran toiminnanjohtajaksi.

— Seurassa on hoidettu asioita omien töiden ohella, ja eväät alkoivat loppua. Nyt saamme lisää käsiä ja jalkoja seuran hyvin tuntevalta mieheltä, Lehti taustoitti.

— Oleellista on, että meillä on nyt henkilö, jolla on kaikki langat käsissään.

Lautala on pitkän linjan kiekkomies. Valmentajakokemusta on junioripuolelta noin 20 vuoden verran.

— Tämän tyyppisessä hommassa en ole ollut. Tärkeintä on, että on joku, joka kasaa koko hommaa. Osa työstä on koordinointia, osa varainhankintaa, Lautala itse hahmotteli.

Jukka Lehtoranta

Marko Oksanen veti tiistaina Titaanien edustusjoukkueen harjoitukset reilun kahden vuoden tauon jälkeen.
Marko Oksanen veti tiistaina Titaanien edustusjoukkueen harjoitukset reilun kahden vuoden tauon jälkeen.

”Pelitapa hukassa”

Uudistunut Titaanit pääsee yrittämään kurssin kääntämistä lauantaina Raahe-Kiekon vieraana. Päävalmentaja Oksanen kuitenkin toppuutteli taikatemppujen odottajia.

— Ei ole mitään taikanappia, että kävellään koppiin, ja pisteitä alkaisi tulla. Muutaman pelin nähneenä pelitapa on aika pahasti hukassa, Oksanen totesi.

— Lähdemme nyt tekemään niitä perusasioita, joita normaalisti tehdään elokuussa. Sarjapaikan säilyttäminen on nyt tavoitteena ja kaikki siitä ylöspäin on plussaa.