Kotka Eagles takoi 104 pistettä taululle, Nordmen jäi nollille – "Emme yrittäneet tarkoituksella nöyryyttää, mutta minkäs teet, jos kaikki uppoaa"

Antti Kaarto

Eaglesin Saku Lehtola pakotti Nordmenin Hannes Harjun sivurajasta yli.
Eaglesin Saku Lehtola pakotti Nordmenin Hannes Harjun sivurajasta yli.

Kotka Eagles otti kauden kolmannen voittonsa yhtä monesta ottelusta, kun kauden kolmannenkin ottelunsa hävinnyt Rovaniemi Nordmen kaatui peräti 104–0 (55–0).

Puistolan kentän näytös oli kauniisti sanottuna yksipuolinen.

– Nostan Rovaniemelle hattua siitä, että he yrittivät loppuun asti, mutta tämä on heille väärä sarjataso, Eaglesin päävalmentaja Niclas Carpelan sanoi 2. divisioonasta nousseista vieraista, joita tosin heikensivät muutamat poissaolot.

– Jos heillä olisi kaikki pelaajat kehässä, he olisivat ehkä ok ykkösen joukkue. Tämän päivän porukka oli vastaantulija. Ei se ollut kivaa heille, eikä meillekään.

Kokenut Carpelan arvioi, että kyseessä oli 104 pisteen voittomarginaali on yksi Suomen koko jenkkifutishistorian suurimmista voitoista. Hänen mukaansa sellaista ei tarkoituksella haettu.

– Toisella puoliajalla kierrätimme kentällä kaikki mahdolliset pelaajat. Itsekin siirryin vaihtoon, ja kakkospelinrakentaja Niko Hannula pelasi lähes koko puolikkaan, Carpelan sanoi.

– Emme yrittäneet tarkoituksella nöyryyttää Nordmenia, mutta minkäs teet, jos kaikki juoksupelitkin uppoavat.

Nordmenin pinna alkoi palaa selvässä tappioasemassa jo avausjaksolla. Eaglesille alkoi pikkusika ja vihellysten jälkeinen tuuppiminen riittää, ja joukkue päätti, että nyt vedetään rehdisti, mutta mahdollisimman kovaa.

Toisella puoliajalla peli siistiytyi.

– Pelin jälkeen oli hyvä urheiluhenki molemmin puolin, Carpelan vakuutti.

Patrik Thesleff teki kolme maalia. Niko Hannula, Ville Hämäläinen ja Jani Heinisalo veivät pallon maaliin kahdesti.

Myös Eaglesin naiset pitivät viikonloppuna nollat, kun Wolverines Blue kaatui perjantaina 58–0 (38–0). Pelinrakentaja Essi Söderholm teki peräti 40 pistettä: kuusi touchdownia ja kaksi kahden pisteen arvoista lisäpistettä.

Koko joukkueen suoritus oli Carpelanin mukaan mainio.

Naiset ovat voittaneet kaksi peliä kolmesta, ja joukkueella on mahdollisuus saada kotietu välieriin.

Uusimmat uutiset