Viisi Kotkan ja Haminan alueelta ikäkausimestaruusuintien finaaleihin — ”Hyvä tästä tulee, vielä ei olla menty läheskään limitillä”

Janne Ahonen

Aquilan valmentaja Pasi Järvinen iloitsi yhdessä Nessa Järvisen (keskellä) ja Salma Mäntysen kanssa loppukilpailupaikoista.
Aquilan valmentaja Pasi Järvinen iloitsi yhdessä Nessa Järvisen (keskellä) ja Salma Mäntysen kanssa loppukilpailupaikoista.

Viisi Kotkan ja Haminan alueen uimaria hyppää altaaseen marras-joulukuun vaihteessa Lappeenrannassa käytävässä ikäkausimestaruusuintien loppukilpailussa. Karsinnat loppukilpailuun käytiin viime viikonloppuna seitsemällä paikkakunnalla.

Eteläkymenlaaksolaiset karsivat Vantaalla, ja Haminan Uimaseuran Benjamin Kangas ylsi 16 finalistin joukkoon peräti seitsemässä 16-vuotiaiden lajissa. Kankaan seurakaveri Lauri Tolvanen keräsi 15-vuotiaissa neljä finaalipaikkaa.

Kotkalaisseura Aquila saa Lappeenrantaan näillä näkymin kolme uimaria. 13-vuotias Salma Mäntynen ui finaaliin neljässä, 14-vuotias Nessa Järvinen yhdessä ja 15-vuotias Henri Heikkilä kolmessa lajissa.

— Tosi hyvin meni, Aquilan uimareita valmentava Pasi Järvinen myhäili.

— Meillä on Kotkassa ja Haminassa pienten paikkakuntien pienet seurat, mutta selvästi täälläkin osataan tehdä asioita oikein. Meillä on teknisesti hyviä uimareita, ja kunhan voimaa ja kilometrejä tulee lisää niin hyvä tästä tulee. Ei olla vielä menty läheskään limitillä.

Janne Ahonen

Aquilan Henri Heikkilä lähdössä matkaan.

Viikonlopun karsinnoissa Espoossa, Hämeenlinnassa, Kouvolassa, Oulussa, Porissa, Salossa ja Vantaalla oli mukana yhteensä hurjat 2 300 uimaria. Startteja viikonlopun aikana otettiin yli 12 500.

Monitoimiurheilija Eetu taas hyvässä vauhdissa

Lappeenrannan mestaruuskilpailuihin lähtevät uimarit ovat 13—16-vuotiaita. Aluekilpailuissa olivat kuitenkin mukana myös 11—12-vuotiaat ”tunnelmaa nuuhkimassa”. Aquilaa uimarina edustava monen lajin taitaja Eetu Autio osallistui 11-vuotiaiden sarjassa kuudelle matkalle ja ylsi jokaisessa valtakunnallisesti kahdeksan parhaan joukkoon. 100 metrin sekauinnissa Autio oli kolmas ajalla 1.20,12.