"Tapahtumia on riittänyt vaikka tv-sarjaan" – Elmeri Kotro jättää Titaanit, mutta uskoo kauden jatkuvan vielä sunnuntain jälkeenkin

Ratkaisu jatkopeleihin pääsystä siirtyi Poriin, kun Titaanit voitti HCIK:n.

Raimo Eerola

Elmeri Kotro saattoi pelata viimeisen kotiottelunsa Titaaneissa. Kotron ura punapaidoissa päättyy tämän kauden jälkeen.
Elmeri Kotro saattoi pelata viimeisen kotiottelunsa Titaaneissa. Kotron ura punapaidoissa päättyy tämän kauden jälkeen.

Hyökkääjä Elmeri Kotro, 26, on edustanut neljä kautta Titaaneja eli yhtä kauan kuin joukkue on tälle erää Suomi-sarjassa kiekkoillut.

KooKoon kasvatti saattoi pelata viimeisen kotipelin Titaanien paidassa, kun joukkue voitti Suomi-sarjan alemmassa loppusarjassa kaarinalaisen HCIK:n 5–2 (2–1, 3–0, 0–1).

– Neljä vuotta on ollut hyvää aikaa. Kopissa on kivoja jätkiä. Hallille on ollut mukava tulla joka päivä, mutta tosi suurella todennäköisyydellä en jatka Kotkassa, Kotro sanoo.

Perjantainen voitto piti elossa Titaanien hennot toiveet sijoittumisesta alemman loppusarjan kahden parhaan joukkoon, mikä tietäisi pääsyä pudotuspeleihin, mutta se ei ole kuitenkaan kokonaan kotkalaisten omissa käsissä.

Titaanit tarvitsee apua joko Jyväskylän Liikunnan Riemulta tai Oulun Laser HT:ltä. Jos Riemu voittaa lauantaina porilaisen Karhu HT:n kotonaan, riittää Titaaneille voitto Porissa.

Jos taas Karhu HT voittaa huomenna Riemun, tarvitsee Titaanit apua Oulun Laser HT:ltä, jonka olisi voitettava sunnuntaina Seinäjoella S-Kiekko.

– En usko, että tämä oli viimeinen kotipelini Titaaneissa. Me lähdemme voittamaan Poriin sunnuntaina ja katsotaan mihin se riittää, Kotro totesi.

Tapahtumia vaikka tv-sarjaan

Kotro valmistuu ammattikorkeakoulusta keväällä liiketalouden logistiikan tradenomiksi, asettuu Kouvolan seudulle ja jatkaa pelaamista ehkä jossain Pohjois-Kymenlaakson joukkueessa.

– Suunnitelma oli alun perinkin, että pelaan täällä opiskelun ohessa, Kotro kertoo.

Neljään kauteen on mahtunut pääsy kaksi kertaa pudotuspeleihin ja viime kevään onnellisesti päättynyt taistelu sarjapaikasta karsintojen kautta ja kolme valmentajanvaihdosta.

– Tapahtumia on riittänyt vaikka televisiosarjaan. Ei ole ollut tylsää päivää. Ei ikinä ole tiennyt mitä tapahtuu, kun hallille tulee – hyvässä ja pahassa.

Tunnelmaltaan Kotka on varmasti yksi parhaita Suomi-sarjan paikkoja. — Elmeri Kotro

Kotro on kuulunut kaudesta toiseen Titaanien tehokkaimpien pelaajien joukkoon. HCIK:ta vastaan Kotro syötti Panu Laitisen viimeistelemän viidennen osuman.

– Tänään oli omakin pitkästä aikaa hyvä. Sain myös enemmän vastuuta. Ehkä sekin vaikutti, että kaudesta ei ole jäljellä montaa peliä. Se toi lisää buustia.

Raimo Eerola

Elmeri Kotro on kerännyt tällä kaudella 26 tehopistettä, yhdeksän maalia ja 17 syöttöä.
Elmeri Kotro on kerännyt tällä kaudella 26 tehopistettä, yhdeksän maalia ja 17 syöttöä.

Viime viikonlopusta jäi hampaankoloon

Kotron mielestä Titaanien oikea paikka olisi ollut suoraan ylemmässä, kahdeksan parhaan joukkueen loppusarjassa.

– Se on omaa hölmöyttä. Ylemmässä loppusarjassa oli meitä huonompia joukkueita, Kotro sanoi.

Kauteen mahtui pari heikkoa jaksoa. Koko ajan jatkunut heikko vieraspelaaminen huipentui viime viikonloppuna, kun Oulun ja Uusikaarlepyyn kiertue epäonnistui täysin.

– Viime viikonloppuna oli kuusi pistettä aivan otettavissa ja nolla otettiin. Kyllä oli pitkä kotimatka Pohjanmaalta, Kotro sanoi.

Pieni takaportti raollaan

Kiekkoilijan urallaan myös Ruotsissa ja Joensuussa pelanneelle Kotrolle jää hyvät muistot Kotkasta.

– Tunnelmaltaan Kotka on varmasti yksi parhaita Suomi-sarjan paikkoja, Kotro kiittelee.

Pienen takaportin Kotkaan jäämiselle Kotro jätti.

– Voi olla, että joudun vielä neuvottelemaan manageri Juho Hannukaisen kanssa, mutta hyvin todennäköisesti aika Titaaneissa alkaa olla paketissa, Kotro sanoo.

Raimo Eerola

Elmeri Kotro
Elmeri Kotro