Kaksi hyvää jaksoa ei riittänyt KTP:lle voittoon — ”Perjantain treeni oli hengetön ja enteili tätä”

Hyvin ottelun aloittanut ja lopettanut Kataja otti 19 pisteen kotivoiton kotkalaisista. Päävalmentaja Tomi Kaminen otti huonon valmistautumisen omaan piikkiinsä.

Juha Inkinen

Jalen Jackson yritti estää Katajan Daniel Mullingsin korintekoa.
Jalen Jackson yritti estää Katajan Daniel Mullingsin korintekoa.

KTP-Basketin hyvät toinen ja kolmas neljännes eivät riittäneet vierasvoittoon Joensuussa, kun kahdella muulla kymmenminuuttisella tuli lunta tupaan oikein kunnolla. Europelinsä tämän kauden osalta keskiviikkona päättänyt Kataja nappasi Korisliigan sarjapisteet itselleen selvin lukemin 88—69 (30—15, 20—21, 14—23, 24—10).

— Emme olleet valmiina pelaamaan samalla intensiteetillä ja vauhdilla, millä Kataja tuli ja iski alussa. Kun annat sen 20 pinnaa eteen ja lähdet taistelemaan sekä käytät energiat takaa-ajoon, niin jotenkin tuntui, että loppuun ei löytynyt enää mehuja, KTP-luotsi Tomi Kaminen tilitti.

Lehtorannan "pieni onnistuminen" ei lohduttanut

Avauskympillä Kataja upotti peräti seitsemän kolmosta neljästi osuneen Ilari Seppälän (26/3) johdolla. KTP aloitti toisella neljänneksellä takaa-ajonsa vaihdosta tulleen Juho Lehtorannan (10/1) illan ensimmäisen kolmosen tahdittamana.

Tauon jälkeen jenkkinelikko vastasi suurimmalta osalta vieraiden pisteistä, ja lopussa Juho Lehtorannan kolmas onnistunut kolmonen katkaisi isäntien irtiottoyrityksen.

— Aika semmoinen vuoristoratapeli meiltä. Alussa annettiin 15 eteen, mutta sitten ruvettiin pelaamaan. Lopussa päät painui alas ja aloimme yrittää yksin. Kataja on sen verran kova joukkue, että se rokottaa tylysti ja jäimme lopulta jalkoihin.

— Kotikorithan täällä on, ja kiva saada pieni onnistuminen pitkän poissaolon jälkeen. Omaan peliin voi olla tyytyväinen, mutta toisaalta oma suorittaminen ei ole silloin mitään, kun hävitään, entisessä kotisalissaan lähes kolmen kuukauden tauolta kentille palannut Juho Lehtoranta tuumi.

Valmistautuminen ontui

Päätösneljänneksellä kotkalaiset eivät saaneet mitään otetta isäntien kanadalaisväkkärä Daniel Mullingsiin (18/7), joka tehtaili kymmenminuuttisella 11 pistettä. Vieraat saivat aikaiseksi vain neljä pelitilannekoria, joista vastasi Donte Thomas (15/6).

Kaminen näki otteluun valmistautumisen menneen syystä tai toisesta täysin penkin alle, ja otti asiasta vastuuta myös itselleen.

— Valmistautuminen ei ollut ihan paras mahdollinen ja otan sen oman piikkiin. Tuntui, että kotijoukkue oli lukenut läksynsä paremmin kuin me. Ehkä olisi pitänyt hieroa vastustajan juttuja enemmän läpi harjoituksissa. Perjantain treeni oli hengetön ja enteili tätä, jatkossa pitää tehdä asiat paremmin, Kaminen pohti.

Kataja kasasi itsensä

Katajan päävalmentaja Juha Sten oli luonnollisesti positiivisella tuulella voitetun ottelun jälkeen.

— Voiton lisäksi meidän esityksemme oli ryhdikäs, ja työmoraali varsinkin puolustuksessa oli sitä luokkaa, että voittoja tulee. Pystyimme kasaamaan itsemme puolustuksen kautta huonon kolmannen jakson jälkeen, Sten kiitteli.

KTP:n kausi jatkuu tiistaina, kun Karhuvuoreen saapuu vieraaksi Seagulls.

Kataja—KTP 88—69 (30—15, 20—21, 14—23, 24—10)

Kataja: Ilari Seppälä 26/3, Daniel Mullings 18/7/7 riistoa, Topias Palmi 13/3, Vincent Simpson 10/2/5 syöttöä, Adrian Diaz 7/6, Samuli Vanttaja 4/3, Tommi Huolila 4/2, Atte Perttu 3/0, Matias Ojala 3/7, Joni Herrala 0/4.

KTP: Donte Thomas 15/6, Tyrell Nelson 14/8, Jalen Jackson 12/8/8 syöttöä, Juho Lehtoranta 10/1, Kevin Langford 9/9, Michael Pounds 5/3, Antto Nikkarinen 4/1, Joonas Lehtoranta 0/2.

Erotuomarit: Petri Mäntylä, Miltiadis Ioannidis, Karol Kowalski.

Yleisöä: 985.