Kamisen tuska helpotti — ”Hyvä tulos täältä on todella iso juttu”

Kimmo Mäkeläinen

KTP:n Antto Nikkarinen etsi syöttötilaa Korihaiden Mario Edwardsin (3) ja Emil Osmanu Djeenin välistä.
KTP:n Antto Nikkarinen etsi syöttötilaa Korihaiden Mario Edwardsin (3) ja Emil Osmanu Djeenin välistä.

KTP tarvitsi tiistaina hyvää tulosta Korisliigan vierasottelusta Uudestakaupungista — ja sen se myös sai. Tasaisen avauspuolikkaan jälkeen KTP repäisi kolmannella kympillä eron, joka säilyi loppuun asti. Loppunumerot Pohitullin urheiluhallissa KTP:lle 99—89 (50—52).

— Tuntuu erittäin hyvältä, pystyttiin kairaamaan voitto kahden pahan tappion jälkeen. Hyvä tulos täältä on todella iso juttu ja auttaa jatkoa huomattavasti, totesi helpottunut KTP-valmentaja Tomi Kaminen pelin jälkeen.

Teimme tänäänkin virheitä, mutta pelasimme kovalla asenteella ja voitimme. Olen meistä ylpeä. — Kevin Langford

Peli alkoi KTP:ltä hyvin ja se ehti avausminuuteilla jo kahdeksan pisteen johtoon. Sitten alkoi vaihtoruletti, kotijoukkue pääsi peliin mukaan ja oli pitkään niukasti kuskin paikalla.

Erityisesti Korihaiden hyökkäyspeli toimi ja 210-senttinen Mika Nuolivirta pelasi parhaan pelinsä tällä kaudella. Hän pääsi rokottamaan KTP:tä korin alta kymmenen pisteen edestä jo ennen taukoa.

— Nuolivirta pääsi rullaamaan korille palloscreenin jälkeen turhan helposti. Vaihdoimme tauolla hieman puolustustaktiikkaa ja puolustus alkoi toimia paremmin, Kaminen sanoi.

— Saimme toisella jaksolla paljon enemmän stoppeja.

Langford oli ylpeä joukkueesta

Korihait oli avausjaksolla voittanut levypallot selvästi ja ollut tarkempi myös heittopelissä. Muutosten jälkeen isäntien helpot lay-upit korin alta loppuivat ja ohiheittojen jälkeiset levypallot alkoivat jäädä KTP:n pelaajien käsiin.

— Me halusimme tätä voittoa parin todella huonon pelin jälkeen. Teimme tänäänkin virheitä, mutta pelasimme kovalla asenteella ja voitimme. Olen meistä ylpeä, totesi KTP:n paras pistemies Kevin Langford.

Korihait sai kolmannella jaksolla monta onnistunutta kolmosta peräjälkeen, mutta KTP vastasi kakkosilla, eikä ero päässyt liian isoksi ja jakson lopulla tuli sitten KTP:n ratkaiseva irtiotto.

Kolmas jakso on Korihaille paha

Korihaiden valmentaja Damion Dantzler pyöritteli pelin jälkeen päätään. Hän oli pukukopissa tauolla varoittanut pelaajiaan, että KTP haluaa voittoa ja tulee toisella puolikkaalla kovaa, mutta ei auttanut.

— Tämä oli jo neljäs kerta tällä kaudelle kun häviämme kolmannen jakson. Ei se ole osaamisesta kiinni vaan asenteesta. Mutta en sano enempää ennen kuin olen nähnyt pelivideon, Dantzler tuskaili.

Kaminen sanoi, että parissa edellisessä pelissä joukkue on hajonnut helposti jopa yhteen epäonnistumiseen, mutta Korihaita vastaan paketti pysyi kasassa loppuun asti.

Langford teki hyökkäyspäässä hyvällä tarkkuudella 21 pistettä, mutta levypalloja sentteri otti taaskin vain kaksi. Levypalloissa ykkönen olikin laitahyökkääjä Donte Thomas 11 kappaleella.

Korihaista teki pisteitä eniten Stephon Jelks, mutta hänkin sortui toisella puolikkaalla huonoihin ratkaisuihin, kun joukkuepeli sakkasi.

RATKAISU: KTP kohensi tauolla asennetta ja teki pieniä muutoksia palloscreenin puolustukseen. Kolmannen jakson lopulla ja neljännen alussa vieraat käänsivät 65—60-tilanteen 70—79:ään eikä Korihait sen jälkeen päässyt enää seitsemään pistettä lähemmäs.

KENTÄN TÄHTI: Tomi Kaminen on kaivannut runkopelaajiltaan onnistumisia, ja nyt Juho Lehtoranta vastasi huutoon. Hän oli kuin eri mies kauden kolmeen aikaisempaan otteluun verrattuna.

TILASTO EI VALEHTELE: KTP osui kahden pisteen heitoissa 63 prosentin tarkkuudella, Korihait vain 35-prosenttisesti. Puoliajalla luvut olivat vielä Korihaiden eduksi.