Titaaneilla edessä jättimäinen urakka — karsintasarja häämöttää, kun turvaraja karkaa yhä kauemmas

Nokian Pyry näytti tylysti Suomi-sarjan kärjen ja tyven tasoeron. ”Onhan sen näyttävä”, titaanivalmentaja Marko Oksanen sanoi.

Raimo Eerola

Titaanien päävalmentajan Marko Oksasen ilme on kireä, eikä ihme. Joukkue on hävinnyt kymmenen ottelua peräkkäin ja lähtee vaikeista asemista Suomi-sarjan alempaan jatkosarjaan.
Titaanien päävalmentajan Marko Oksasen ilme on kireä, eikä ihme. Joukkue on hävinnyt kymmenen ottelua peräkkäin ja lähtee vaikeista asemista Suomi-sarjan alempaan jatkosarjaan.

Titaanit joutuu jääkiekon Suomi-sarjan alempaan jatkosarjaan hankalasta paikasta. Välttääkseen karsinnat 2. divisioonaan kotkalaisten olisi noustava kaksi pykälää ylöspäin yhdeksän joukkueen sarjassa.

Titaanit sijoittuu 17 joukkueen alkusarjassa kolmanneksi viimeiseksi.

Lähdemme siitä, että jatkosarjan jälkeen ei tarvitse pelata. — Marko Oksanen

— Kaikki on omissa käsissä. Pitää voittaa ja varsinkin ne vastustajat, jotka tappelevat samoista sijoista, päävalmentaja Marko Oksanen sanoi.

Titaanit päätti alkusarjan tappioon lauantaina kotihallissaan. Nokian Pyry oli parempi tylyin lukemin 8—0 (2—0, 2—0, 4—0).

— Pyry ja Kajaanin Hokki ovat alkusarjan parhaat joukkueet ja me kolmanneksi huonoin. Onhan sen näyttävä, Oksanen tuumi.

Kahdeksan pistettä ratkaisevalle rajalle

Alemmassa jatkosarjassa ensimmäisenä vastaan asettuu porilainen Karhu HT, joka on alimpana karsintarajan yäpuolella — mutta jo kahdeksan pistettä Titaaneja edellä. Ensi lauantaina on edessä toistaiseksi kauden tärkein peli.

— Jos vain saamme pidettyä joukkueen terveenä, uskon mahdollisuuksiimme, Oksanen sanoi.

Rumista lukemista huolimatta Oksanen on tyytyväinen joukkueensa asenteeseen. Se näkyi hyvinä vaihtoina loppuminuuteille asti.

— Olen ylpeä siitä kuinka rivimiehet jaksavat laittaa itsensä likoon illasta toiseen. Tänään esimerkiksi Tino Hovi jaksoi aivan loppuun asti, Oksanen kiitteli.

Itseluottamus kovilla

Itseluottamus on koetuksella, sillä Titaanit hävisi alkusarjassa kymmenen viimeistä peliään.

— Lähdemme siitä, että jatkosarjan jälkeen ei tarvitse pelata, mutta jos on tarpeen, jatkamme taistelua, Oksanen sanoi.

Taistelusta voi tulla pitkä, sillä jatkosarjan neljä huonointa (6.—9.) pelaavat ensin putoamiskarsintaottelut paras viidestä -menetelmällä (kolme voittoa) otteluparein 6.—9. ja 7.—8. Otteluparien häviäjät jatkavat Suomi-sarjan karsintaan yhdessä 2. divisioonan lohkovoittajien kanssa. Karsinnasta vain yksi joukkue pääsee Suomi-sarjaan kaudeksi 2019—20.

Pelastukseksi voi tosin tulla sekin, että 2. divisioonan lohkovoittajista ei kukaan halua lähteä yrittämään ylöspäin. Se on ollut melko tavallista viime vuosina.

Raimo Eerola

Santeri Leväsellä riitti töitä Titaanien veräjällä. Hän torjui 34 kertaa, mutta kahdeksan kiekkoa meni perille asti.

Kaupungin säästöt iskisivät ikävästi

HK Titaanien puheenjohtaja Petteri Lehti seurasi lauantainakin joukkueen peliä tutulla paikallaan jäähallin päätykatsomon ylärivillä.

— Suomisarjapaikan säilyttäminen on luonnollisesti myös seuran ykköstavoite, jos sen ansaitsemme, Lehti sanoi.

Lehti on vetänyt seuraa sen perustamisesta lähtien (2015) ja tuntee kotkalaisen kiekkoilun toimintaympäristön realiteetit.

— Menemme edelleen talous edellä. Pelaaminen Suomi-sarjassa on taloudellisesti huomattavasti haastavampaa kuin 2. divisioonassa, Lehti sanoo.

Tämän kauden heikko menestys näkyy myös katsomossa.

— Katsojia ei ole yhtään enempää kuin jos pelaisimme 2. divisioonassa, mutta kulut ovat lähes kaksinkertaiset, Lehti sanoo.

Tummia pilviä on taivaalla muutenkin, sillä kaupunginjohtaja Esa Sirviön esittämät talouden tasapainottamisen säästötoimet iskisivät ikävästi.

— Jos jäähalli olisi suljettu kaksi kuukautta nykyistä kauemmin, valmistautuminen syyskuun puolivälissä alkavaan sarjaan olisi hyvin hankalaa, Lehti sanoi.

Kommentoidut