Titaanit hävisi jatkoajalla – Päävalmentaja Piispanen syytti tuomaria "härskistä kotiinpäin vetämisestä"

Sari Tauru

Petja Summanen (keskellä) sai suihkukomennon varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla.

Titaanien jääkiekkoilullinen tuplaviikonloppu Pohjois-Suomessa tuotti tilille yhden sarjapisteen. Kotkalaiset hävisivät Suomi-sarjan ottelun lauantaina Oulussa AIK/Laser HT:lle masentavasti 1—8, mutta esiintyivät tänään Kajaanissa jo huomattavasti ryhdikkäämmin. Voittokin oli lähellä, mutta Hokki sai ratkaisuhetkillä kaksi kyseenalaista ylivoimaa ja rankaisi molemmista.

Isännät voittivat Niko Saarenpään jatkoaikamaalilla 5—4 (3—2, 0—1, 1—1, 1—0), ja Titaanien päävalmentaja Mika Piispanen kävi tulikuumana vielä puoli tuntia ottelun jälkeenkin.

— Joukkue noudatti pelisuunnitelmaa loistavasti ja pelasi erittäin hienon ottelun, mutta tuomari vei meiltä voiton, Piispanen sanoi.

Titaanivalmentajan mielestä sekä Marko Puhakan kaksiminuuttinen kampituksesta ajassa 56.36 että Petja Summasen pelirangaistus päähän kohdistuneesta taklauksesta ajassa 59.22 olivat vääriä tuomioita.

— Sitä kampitusta ei nähnyt koko hallissa kukaan muu, ja Petja lensi pihalle, vaikka niiden ulkomaalainen (Martins Vitolins) kyykistyi taklauksen edessä. Toisessa erässä oli samanlainen tilanne toisin päin, kun Tomi Salovaaraa taklattiin päähän. Siitä ei tullut minkäänlaista jäähyä — kuulemma kyykistymisen takia, Piispanen puhisi.

— Meille tuli, ja kaveri nousi tuomion jälkeen hymyillen jäästä.

Olisi vähättelyä sanoa, että titaaniluotsi oli tyytymätön päätuomari Jorma Leinosen loppuhetkien vihellyksiin.

— Tämä ei ollut häneltä huono esitys vaan tietoista toimintaa. Enkä ole ensimmäinen, joka tästä valittaa. Youtubesta löytyy paljon videoesimerkkejä siitä, kuinka härskiä tämän saman herran kotiinpäin vetäminen on ollut.

Pitkä askel parempaan suuntaan

Titaanit on hävinnyt kaikki kuusi vierasotteluaan tällä kaudella, mutta ottelu Kajaanissa oli sentään pitkä askel positiiviseen suuntaan neljän peräkkäisen rökäletappion (Nokialla 5—1, Porvoossa 7—1, Jyväskylässä 10—3 ja Oulussa 8—1) jälkeen.

Elmeri Kotro vei Titaanit ylivoimalla johtoon jo kolmannella peliminuutilla. Pian seurasi hullu 57 sekunnin jakso, jonka aikana Hokki maalasi kahdesti (Alex Olkinuora ja Saarenpää) ja Titaanit välissä kerran (Jesse Hurme). Ensimmäiselle erätauolla lähdettiin lopulta isäntien 3—2-johdossa Heikki Klemetin osuman jälkeen.

Titaanit vaihtoi toiseen erään maalivahtia, kun Tuomas Heikkonen korvasi Santeri Leväsen. Kotkalaisten peräpää tiivistyikin, ja Kotro teki erän ainoan maalin, vaikka Hokki pommittikin 15 laukausta Heikkosta kohti.

Ville Myyryläisen 3—4-maali kolmannen erän alussa nosti toiveita kauden ensimmäisestä vierasvoitosta. Ne elivät loppuminuuteille asti — mutta sitten tulivat jäähyt.

— Oli henkisesti iso juttu mennä kolmannessa erässä johtoon. Emme ole pitkään aikaan päässeet vieraissa aidosti pelaamaan voitosta, Piispanen sanoi.

— Joukkue pelasi järkevästi. Muutimme pelaamista, sumputimme keskialuetta ja onnistuimme tekemään Hokin pelaamisen vaikeaksi.

Titaanit puolusti tarkasti ja pyrki tekemään vastaiskuja. Maalivahtien torjunnat kertovat kummassa päässä pelin painopiste oli: Levänen ja Heikkonen torjuivat titaanimaalilla yhteensä 37 laukausta, kun Hokin nuori debytantti Lari Kukkohovi joutui torjuntatöihin vain 17 kertaa.

Taklauksen edessä kyykistyneen Hokki-pelaajan nimi korjattu kello 20.14.

Kommentoidut