KTP sai makean hyvityksen Seagullsista — Donte Thomas nosti viimeisellä sekunnilla voittokorin

Michael Pounds oli sivussa sormivamman vuoksi. Onneksi nyt alkaa lähes kolmen viikon ottelutauko.

Jukka Lehtoranta

KTP:n Jalen Jackson heitti alkukauden seuraansa vastaan 16 pistettä.
KTP:n Jalen Jackson heitti alkukauden seuraansa vastaan 16 pistettä.

KTP-Basket hävisi joulukuussa korisliigaottelun Helsingissä, kun Seagullsin Tuukka Kotti heitti viimeisellä sekunnilla vapaaheitosta ratkaisevan korin. Tänään KTP maksoi Karhuvuoressa potut pottuina: oli pitkään tappiolla, mutta voitti lopulta Donte Thomasin viime hetken nostolla 86—84. Tauolla Seagulls johti 46—37.

KTP pelasi ilman sormensa loukannutta kapteeni Michael Poundsia. Pounds on ollut viime aikoina erinomainen, ja KTP olikin pitkään pulassa.

Näytti jo jatkoajalta, mutta jostain tuli Thomasin käsi, kurkotti palloon ja tippasi sen sisään: 86—84.

Seagullsin Wayne Blackshear heitti jo ensimmäisellä neljänneksellä 14 pistettä, ja kun hänet saatiin joten kuten kuriin, Christopher Ortiz otti vuorostaan ohjat käsiinsä. KTP:ltä Thomas istui koko toisen kympin penkillä kolmen virheen rasittamana, ja Seagulls johti tauolla yhdeksällä pisteellä.

Kolmannella jaksolla homman juoni muuttui. KTP hivuttautui piste pisteeltä lähemmäs, ja neljänneksen viimeisellä minuutilla Markus Rautasalo linkosi kolmosella isännät ensimmäistä kertaa sitten avausminuuttien johtoon 64—63.

Viimeisellä kympillä KTP näytti jo ratkaisevan pelin, kun se johti minuutti ennen loppua 82—76. Blackshear kolmosella ja Ortiz vapaaheitoilla toivat vieraat kuitenkin pisteen päähän 82—81 20 sekuntia ennen loppua, ja siitä jännitys vasta alkoi.

Jukka Lehtoranta

Mikko Larkaksen Seagullsin suunta on alaspäin. Tappio Kotkassa oli viides peräkkäinen.

Kahden hyökkäyslevypallon voittokori

Vieraat rikkoivat nopeasti, mutta väärää miestä, ja Kevin Langford vei vapaaheitoista KTP:n kolmen pisteen johtoon 84—81. Seagullsin aikalisä.

Vieraat punoivat hyvän hyökkäyskuvion, ja vapaaksi jäänyt Blackshear linkosi kolmosella pelin tasalukemiin kahdeksan sekuntia ennen loppua. KTP:n aikalisä, ja Tomi Kamisen vuoro piirtää nopeasti toimiva kuvio.

KTP saikin Thomasille hyvän heittopaikan laitaan — ohi. Tyrell Nelson otti hyökkäyslevypallon, mutta heitti hänkin ohi. Näytti jo jatkoajalta, mutta jostain tuli Thomasin käsi, kurkotti palloon ja tippasi sen sisään: 86—84. Thomasille kirjattiin koko ottelussa vain yksi hyökkäyspään levypallo, mutta se tuli kyllä nyt oikeaan aikaan.

Poundsin poissaollessa ulkomaanavut huolehtivat KTP:n korinteosta. Langford heitti 21, Nelson 20 ja Thomas 12 pistettä. Jalen Jackson kuritti alkukauden seuraansa 16 pisteen edestä. Kotimaisista ensimmäisen kotiottelunsa sitten marraskuun puolivälin pelannut Juho Lehtoranta upotti kolme tärkeää kolmosta ja kasasi niillä 9 pistettä.

Vieraista Blackshear sai lopulta kasaan 29 ja Ortiz 28 pistettä.

Jukka Lehtoranta

Juho Lehtoranta pelasi ensimmäisen kotiottelunsa sitten marraskuun puolivälin ja osoitti, että heittotaito on tallella.

Maaliskuussa tavataan

KTP nousi taulukossa tasapisteisiin kolmantena olevan Pyrinnön kanssa. Kotkalaiset pelaavat maaottelutauon vuoksi seuraavan kerran vasta maaliskuun 1. päivänä. Tuolloin on vastassa Uudenkaupungin Korihait vieraissa. Alustavien tietojen mukaan myös Michael Poundsin pitäisi olla silloin jo pelikunnossa.