Viikonlopun SM-tuplamitalisti Olli-Pekka Laitila piti hopeasijan loppuun saakka, entinen seurakaveri jäi viimeisellä hiihtolenkillä kyydistä

VeVe, Vehkalahden Veikot, logo

Vehkalahden Veikkojen Olli-Pekka Laitila kirkasti lauantain pronssimitalin väriä hopeiseksi sunnuntaina, kun Haapajärven nuorten SM-hiihdoissa ratkaistiin vapaan tyylin pitkien matkojen mitalit.

Keuruun Eemil Helander oli yhtä ylivoimainen mestari kuin lauantainakin ajalla 51.44,4. Laitila käytti 20 kilometriin aikaa 52.44,8. Ylöjärven Tino Stenman hävisi hänelle 12,4 sekuntia.

— Ei jännittänyt yhtään ennen starttia, oli rento olo ja lähdin pitämään hauskaa. Eemil lähti omille teilleen toisella lenkillä, sen jälkeen hiihtelin Liekarin kanssa kahdestaan pitkän tovin. Välillä hän karkasi minulta vähän, mutta laskuissa pääsin uudelleen peesiin, Laitila sanoi.

Niin, vielä 15 kilometrin kohdalla näytti varmalta että Kouvolan Hiihtoseuran Emil Liekari ja Laitila ratkaisevat hopean kohtalon. Neljäntenä hiihtänyt Stenman oli yli 20 sekuntia jäljessä.

— Itsellänikään ei ollut helppoa, mutta silti Emil jäi minusta viimeisellä lenkillä, Laitila sanoi.

Entinen seurakaveri väsähti ja putosi mitaleilta hävittyään Stenmanille yhdeksän sekuntia.

— Olin KHS:ssa yhden vuoden. Nyt ei ole mielessä seuran vaihto mihinkään. Kausi kerrallaan hiihdellään ja ollaan Haminan lukiossa, ei ollut mielessäkään jonnekin Vuokattiin muuttaminen yksin asumaan, Laitila sanoi.

17-vuotiaiden 20 kilometrillä VeVen Eero Rantala oli seitsemäs ajalla 54.32,8.

Naisten sarjoissa seurakaveri Anne Penttilä oli 9:s 20-vuotiaiden 20 kilometrillä ajalla 1.01.57,7.