KTP oli 45 minuuttia täysin ylivoimainen Gnistania vastaan, maalit jäivät tekemättä –"Liikutimme palloa hyvin, mutta tällä kertaa kävi taas näin"

Antti Kaarto

KTP:n uusi hyökkääjä Zakaria Beglarishvili sai puoli tuntia peliaikaa.
KTP:n uusi hyökkääjä Zakaria Beglarishvili sai puoli tuntia peliaikaa.

KTP sai miehiä ja syöttöjä oikeisiin paikkoihin, mutta maaliin pallot eivät löytäneet. Varsinkin ensimmäisen puoliajan perusteella oli jättiyllätys, että Suomen cupin ottelu Ykkösen Gnistania vastaan päättyi maalittomaan tasapeliin.

Avausjaksolla KTP hallitsi peliä koko lailla täysin. Maalivahti Anton Lepola koski ensimmäistä kertaa palloon 16. minuutilla, ja Gnistan sai 45 minuutissa aikaan kaksi laukausta, molemmat vaarattomasti ohi maalin.

KTP:llä riitti tilaisuuksia nollan rikkomiseen. 19. minuutilla hyvän matsin pelannut Tuomas Ollila pääsi loistopaikkaan, mutta veti yli. Pian perään yli laukoi Antti Mäkijärvi, ja kohta Nico Pietiläinen ei aivan ehtinyt liukua Ollilan ohivetoon.

Aivan avausjakson lopussa oli kaksi huipputilaisuutta, mutta verkon suhinan sijasta kuului putkien kolinaa. Ensin Gnistanin maalia vahtinut, kaksi ja puoli vuotta pelaamatta ollut liigakonkari Tomi Maanoja torjui Mäkijärven vapaapotkun yläriman kautta kulmaksi, sitten David Ramadingayen roikotus osui tolppaan.

– Meillä oli avausjaksolla neljä 100-prosenttista maalipaikkaa, räknäsi KTP:n päävalmentaja Argo Arbeiter.

– Meillä oli selkeä ylivoima. Liikutimme palloa hyvin, jätkät olivat boksissa oikeissa paikoissa, mutta tällä kertaa kävi taas näin, Arbeiter hymähti maalittomuudelle.

Gnistanin muutokset söivät KTP:n höyryn

Toinen puoliaika oli erilainen. Gnistanin puolustus piti KTP:n paljon paremmin poissa vaaran paikoista, ja KTP hukkasi paljon palloja juuri rangaistusalueen ulkopuolella harhasyöttöihin ja suoraan puolustajiin osuneisiin keskitysyrityksiin.

Gnistan puolestaan pääsi muutamaan vaaralliseen vastahyökkäykseen, ja Lepola joutui helpon avausjakson jälkeen torjuntatöihin.

– Avausjaksolla vastustaja oli parempi. Teimme tauolla pieniä muutoksia, ja toinen puoliaika oli tasapainoisempi, Gnistanin päävalmentaja Roberto Nuccio sanoi.

– Toinen jakso oli meille vaikeampi, mutta oli meillä silti paikkoja, mistä olisi voinut tehdä, Arbeiter sanoi.

Nuccion mukaan Gnistanilta puuttui "7–8" kipeänä tai loukkaantuneena ollutta pelaajaa.

Beglarishvilille puoli tuntia

KTP:n tuore hankinta Zakaria Beglarishvili tuli kentälle 64. minuutilla. Hyökkäyksen oikeassa laidassa pelannut georgialainen pysyi aika paljon pelin ulkopuolella, mutta väläytteli muutamalla ovelalla syötöllä ja kohautti kerran kotiyleisöä hienolla harhautuksella.

– Hänelle pitää antaa aikaa, koska hän ei ole pelannut melkein puoleen vuoteen. Hänen syöttötaitonsa ei ole tästä maailmasta, se on aivan loistava, Arbeiter sanoi.

Testissä oleva kärki Nico Pietiläinen teki kovasti töitä, mutta jäi palkinnotta. Muita kärkiehdokkaita KTP:n mukana ei tällä hetkellä ole, sillä portugalilainen Oscar Vicente Mendes on lähtenyt Kotkasta eikä hänelle tarjota sopimusta.

KTP pelaa cupia myös ensi lauantaina Arto Tolsa -areenalla. Kotijoukkueena on MyPa, jolla ei tänä talvena ole omaa pelialustaa.

KTP:n kokoonpano:

KTP–Gnistan 0–0

KTP: Anton Lepola; Tuomas Ollila, Ruxi, Paavo Voutilainen, Valtteri Vesiaho, Hindrek Ojamaa, David Ramadingaye, Thomas Agyiri (78. Kimi Kolsi), Antti Mäkijärvi (64. Zakaria Beglarishvili), Nico Pietiläinen (70. Taaniel Usta), Matias Lindfors.