Kotka Eagles eteni vakuuttavasti iltavalaistuksessa pelattavaan 1. divisioonan finaaliin — ”Pitää saada pakka kasaan heti alusta alkaen”

Linda Varoma

Eaglesin Patrik Thesleff (keskellä) ja Roy Kämppi pysäyttivät Giants-pelaajan etenemisen. Vasemmalta tukea antoi Kaleb Wezdenko ja oikealta Veikko Kallio.
Eaglesin Patrik Thesleff (keskellä) ja Roy Kämppi pysäyttivät Giants-pelaajan etenemisen. Vasemmalta tukea antoi Kaleb Wezdenko ja oikealta Veikko Kallio.

Kotka Eagles voitti East City Giantsin 34—6 (14—0) ja eteni amerikkalaisen jalkapallon 1. divisioonan finaaliin eli Spagettimaljaan. Spagettimalja pelataan ensi viikon lauantaina Arto Tolsa -areenalla kello 19.30

Eagles eteni finaaliin puhtaalla pelillä. Joukkue saa vastaansa Pori Bearsin, joka voitti toisessa välieräparissa Mikkeli Bouncersin 41—21.

Runkosarjassa Eagles ja Bears olivat kaksi selkeästi parasta joukkuetta, ja finaalista iltavalojen alla voi odottaa ikimuistoista.

— Meripäiväpeli Arto Tolsa -areenalla oli huikea kokemus, ja uskon, että finaali tulee olemaan vielä hienompi, Eaglesin päävalmentaja-pelinrakentaja Niclas Carpelan sanoi.

Vieraiden riskitaktiikka toimi tovin

Giants-pelin alku oli Eaglesin kannalta vähän hapuileva, varsinkin kun ensimmäinen heitto maalialueelle päätyi suoraan ECG:n käsiin. Niin kuin Carpelankin totesi, tämä on ollut tapana muutamassa edellisessäkin Eaglesin pelissä.

— ECG pelasi parhaan pelinsä meitä vastaan. He pelasivat vähän riskitaktiikalla, ja alussa se jopa vähän toimikin. Alussa peli ei ihan sillä lailla rullannut kuin lopussa. Mutta kyllä me tiesimme, että peli kääntyy meille. Finaaliin pitää saada pakka kasaan heti alusta alkaen. Pori on selkeästi kovin vastus tästä divisioonasta.

Ensimmäisestä touchdownista vastasi koko pelin ajan loistavaa juoksupeliä esittänyt Yusufa Lehtinen. Toisen jakson ainoan touchdownin teki Akeem Foster.

Kolmannen jakson Eaglesin touchdownista vastasi Carpelan, joka juoksi puuttuvat jaardit hyökkäyksen linjan tehdessä hienosti tilaa.

Puolustus kuin muuri

Eaglesin puolustus pelasi alusta asti loistavasti ja piti ECG:n nollilla kolmen jakson ajan. Neljännen jakson alussa ECG käytti paikkansa ja saikin avattua pistetilinsä. Hetken näytti jopa siltä että ECG aloittaisi loppukirin, mutta Eaglesin puolustuksen ottama syötönkatko ja sen jälkeen hyökkäysvuoron päättävä Ottopekka Leskisen touchdown ratkaisivat pelin.

Lopussa vielä Foster viimeisteli illan toisen maalinsa ja päätöslukemiksi 34—6

— Puolustuksessa herra ja hidalgo oli Patrik Thesleff. Hyökkäyksessä onnistuttiin laajempana rintamana: Alussa meitä piti hengissä Jani Heinisalo ja lopussa Akeem Foster. Lisäksi Yusufa Lehtinen juoksi tarvittavia jaardeja aina silloin kun tarvittiin, Carpelan summasi.