KTP:n kurinalainen ja laadukas tekeminen vakuutti — AC Oulu kaatui kotikentällään

KTP osoitti epäilijöille, mihin joukkue parhaimmillaan pystyy. Pienet muutokset pelijärjestelmässä tuottivat tulosta Oulussa, ja kotkalaiset juhlivat voittoa vieraskentällä ansaitusti.

Linda Varoma

AC Oulu ei pysynyt KTP:n mukana torstaina. Kuva huhtikuulta joukkeiden ensimmäisestä kohtaamisesta.
AC Oulu ei pysynyt KTP:n mukana torstaina. Kuva huhtikuulta joukkeiden ensimmäisestä kohtaamisesta.

Jalkapallon Ykkösessä KTP näytti torstaina, mihin se parhaimmillaan pystyy. Alla olivat kaksi kirvelevää ja kritiikkiä kerännyttä tappiota ensin TPS:lle, sen jälkeen heti perään TPV:lle. Nyt joukkueen peli-ilme vaikutti kuitenkin täysin uudistuneelta ja AC Oulu nöyrtyi kotikentällään lukemin 0-1 (0-0). Joukkueen apuvalmentaja Ossi Virta ei peitellyt riemastustaan hyvän iltapuhteen jälkeen.

— Joukkueella on todella mahtava fiilis nyt. Me juhlimme kopissa kuin maailmanmestarit. Meiltä upea peli ja näytimme kaikille, mihin pystymme, Virta hehkutti.

Me juhlimme kopissa kuin maailmanmestarit — Ossi Virta

Tilastot eivät urheilussa useinkaan valehtele, mutta illan ottelu olisi voinut kääntyä kotkalaisille paikkojen puolesta suuremmillakin numeroilla. Jo ensimmäisellä jaksolla KTP oli vähällä mallata pallon verkkoon 30 minuutin kohdalla. Manel Gasparin pystysyötöstä lähtenyt laukaus tarjoili Aleksi Pahkasalolle paikan puskea pallon maaliin, mutta peliväline kirposi täpäräsi ylärimaan maalivahti Juhani Pennasen sormien kautta.

— Hyökkäyksemme toimi upeasti ja toteutimme harjoiteltuja asioita. Loimme maalintekotilanteita, saimme useita läpisyöttöjä, keskityksiä ja hyviä laukauksia. Kyllä olisimme voineet voittaa suuremmillakin numeroilla.

Uudistukset tuottivat tulosta

Vaikka KTP piti oman maalinsa puhtaana, ei AC Oulua voinut ainakaan ensimmäisen jakson esityksen perusteella moittia. Kotijoukkue pääsi myös pariin otteeseen hyville paikoille joukkueen hyökkätessä aktiivisesti. KTP:n puolustus laskeutui ensimmäisellä jaksolla jopa turhan alas, mikä tarjoili oululaisille aukkoja ja väyliä maalin eteen vaarallisesti.

Puoliajan jälkeen ääni pelikellossa oli kuitenkin toinen. KTP vei prässinsä korkeammalle ottaen selkeästi aktiivisemman roolin AC Oulun ollessa lähinnä vastaanottavana osapuolena.

– Meillä oli muutama puolustuksen teema, joita terävöitimme tauon aikana. Hyökkäyspelissämme oli puolestaan pari selkeää juttua, joita parantamalla pääsimme vielä paremmille maalintekopaikoille.

Toisella jaksolla maali roikkui KTP:lle ilmassa, ja lopulta se syntyikin, kun ottelua oli kulunut 70 minuuttia. AC Oulun kömmähdys puolustuksessa aiheutti maalin edustalle huonosti organisoidun tilanteen, mikä päästi vieraat iskemään seitsemällä kuutta vastaan. Pallo saatiin pelattua Kasperi Liikoselle aivan maalin eteen, mutta Liikonen siirsi maltilla vielä kertaalleen paremmassa paikassa keskellä odottavalle Antti Mäkijärvelle, joka puski pallon sisään.

— Toimme yhden uuden idean hyökkäykseen vanhan hyvän päälle, minkä lisäksi myös pieni muutos pelijärjestelmässä tuotti hyvää tulosta. Kävimme ennen peliä hyvin tarkasti läpi pelisuunnitelmat ja iso kiitos menee kyllä pelaajille, jotka tekivät järjettömän määrän töitä ja toteuttivat asioita kurinalaisesti. Me olimme joukkue isolla j:llä, Virta tunnelmoi.

Joukkue iskussa fyysisesti ja henkisesti

Virran mukaan myös peliin valmistautuminen oli sujunut täysin moitteettomasti ja joukkue oli saapunut pelipaikoille jo edellisenä päivänä nukkuen yönsä levollisesti.

— Yksi kauden parhaista valmistautumisista suoritettiin ennen illan koitosta. Fyysinen palautuminen onnistui erinomaisesti, mutta myös taktinen puoli oli kunnossa. Teimme älyttömän hyvät valmistavat harjoitukset kaikin puolin.

Joukkueiden ensimmäisen kierroksen kohtaamisessa AC Oulu vei ottelun nimiinsä, mutta toinen kierros oli ansaitusti kotkalaisten juhlaa. KTP nappasi voiton myötä mukaansa kolme pistettä, mikä nosti joukkueen jaetulle viidennelle sijalle Jaron kanssa. KTP:n seuraava ottelu on kotikentällä maanantaina FC Hakaa vastaan.