PeKan 16-vuotiailla rankka päivä, kuusi pelaajaa rivissä ja osa pelasi myös 19-vuotiaiden voitto-ottelussa – KTP:n 16-vuotiaille tärkeä voitto kamppailussa sarjapaikasta

PeKan 16-vuotiailla rankka päivä, kuusi pelaajaa rivissä ja osa pelasi myös 19-vuotiaiden voitto-ottelussa – KTP:n 16-vuotiaille tärkeä voitto kamppailussa sarjapaikasta

Peli-Karhujen 16-vuotiaiden tyttöjen koripallojoukkue onnistui puolustuspelissään täydellisesti SM-sarjan ottelussa Feeniks Basketia vastaan. PeKa otti Karhulassa muskaavan 90–44 (39–24) -voiton.

Loukkaantumisten ja rippikoulutapahtuman vuoksi PeKa sai parketille vain kuusi pelaajaa.

– Meidän piti muuttaa puolustussuunnitelmaamme, ja harjoittelimme perjantaina paikkapuolustusta, jota emme ole paljon käyttäneet. Tytöt toteuttivat suunnitelmaa täydellisesti, valmentaja Teppo Heikkilä kehui.

Sarjakolmonen Feeniks oli aiemmissa otteluissaan tehnyt keskimäärin noin 75 pistettä.

– Hatunnosto kaikille. Jokainen joutui pelaamaan isot minuutit, mutta kun peli kulkee, jaksaa paremmin.

Tiukka puolustus avasi hyökkäysmahdollisuuksia. PeKa ratkaisi pelin viimeistään kolmannella neljänneksellä, jonka se voitti 32–8.

Kovin hyökkäyspään linko oli 33 pistettä tehnyt Lilli Hakkarainen.

12 ottelustaan yhdeksän voittanut Peli-Karhut johtaa SM-sarjaa.

PeKan 19-vuotiaat heräsivät tauon jälkeen

Peli-Karhujen A-tytöt antoivat sarjajumbo Espoo Basket Teamin pysyä mukana ensimmäiset 20 minuuttia. SM-sarjan ottelu päättyi kuitenkin PeKan 84–45 (30–25) -vierasvoittoon.

Toinen puoliaika meni siis PeKalle 54–20.

– Tauolla todettiin, että nyt herätys ja aletaan pelata, ei siinä suurempia taktisia vääntöjä tarvinnut tehdä. Saimme hyvin peliaikaa kaikille, ja hienosti jokainen tyttö toi oman panoksensa kentälle, valmentaja Lotta Richter sanoi hurjasta toisesta jaksosta.

– Kaikkien panos näkyi esimerkiksi levypalloissa (63–34 PeKalle). 26 hyökkäyslevypallosta oli hyvä vääntää eroa taululle.

Vilma Laine teki tupla-tuplan (20/13). Aiemmin päivällä 16-vuotiaiden joukkueessa loistopelin pelannut Lilli Hakkarainen jatkoi samalla linjalla myös A-tytöissä (14/7).

– Tosi hieno koripallopäivä hänellä, Richter sanoi.

Nuoremman joukkueen pelaajista myös Mette Nurminen ja Tessa Borodulin ahkeroivat lauantaina isot minuutit tuplaottelussa.

KTP:n pojille tärkeät pisteet kotivoitolla

KTP:n 16-vuotiaat pojat parantelivat asemiaan SM-sarjan tiukassa jälkipään ryhmässä. Äänekosken Huima kaatui Karhuvuoressa 104–80 (44–37).

– Alku oli tahmea eikä peli oikein luonnistunut, mutta toiselle jaksolle saimme nostettua tempoa ja puolustusaktiivisuutta. Tärkeät pisteet loppukautta ajatellen, valmentaja Mauri Laiho sanoi.

SM-sarjan kymmenestä joukkueesta kaksi viimeistä joutuu karsimaan ensi kauden sarjapaikastaan. KTP on kahdeksantena tiiviissä porukassa, jossa neljä joukkuetta on kahden pisteen sisällä sijoilla 6.–9.

Huimaa vastaan eniten pisteitä tekivät kuusi syöttöäkin kirjannut Matias Lanki (26) ja Jasper Mussalo (23). Konsta Neuvonen (18/13) oli tärkeä pelaaja levypallotöissä.