Titaanien voittoputki katkesi, mutta Oksanen ei murjottanut — ”Iso hatunnosto joukkueelle”

Pahasti siipirikkoinen Titaanit antoi kaikkensa, mutta taipui niukasti Suomi-sarjan hallitsevan mestarin edessä.

Raimo Eerola

Titaanien avausmaalin tehnyt Elmeri Kotro JHT:n puolustuksen puristuksessa. Tuukka Nieminen tarjoilee poikittaista selkään.

Linjatuomari kyllä huomasi loukkaantumisen, mutta päätuomari päätti silti antaa meille jäähyn. — Marko Oksanen

Jääkiekon Suomi-sarjan mestariksi viime kaudella pelannut JHT ei ole tällä hetkellä parhaassa vedossaan, mutta onnistui silti katkaisemaan Titaanien neljän ottelun voittoputken Kotkassa lauantaina. Kalajokisilla puolestaan oli alla neljä peräkkäistä tappiota, mutta nyt irtosi täysi pistepotti tuloksella 2—3 (0—1, 1—1, 1—1).

Titaanien esitys ansaitsee kuitenkin täyden tunnustuksen, sillä sen riveistä puuttui loukkaantumisten ja joukkuetta riivaavan flunssa-aallon takia kymmenen pelaajaa, joista kahdeksan on hyökkääjiä.

— Iso hatunnosto joukkueelle! Se taisteli ja laittoi kaiken likoon, kiitteli päävalmentaja Marko Oksanen omiaan.

Oksanen myönsi, että tilanteiden valossa JHT ansaitsi voittonsa. Vastustajaltakin puutui 3—4 kärkipään hyökkääjää. Pistehait Niklas Sundfors (9+23=32) ja Tommi Rintasalo (17+11=28) olivat matkassa, mutta jäivät nyt ilman tehopisteitä.

Titaanien pakkaan oli nostettu pelaajapulan takia pari A-junioriakin. Elias Huovinen ja Valtteri Tamminen täyttivätkin paikkansa hienosti.

— Hekin puolustivat hyvin. Ei vastustajallakaan ollut kauhean paljon maalipaikkoja, Oksanen totesi.

Outo jäähy kuumensi lehtereillä

Päätuomari Henri Planting joutui 416-päisen kotiyleisön hampaisiin etenkin toisessa erässä. Planting antoi Titaaneille oudon jäähyn pelin viivyttämisestä, ja rangaistus johti vieraiden johtomaaliin (1—2).

Toimitsijoiden mukaan tuomari perusteli jäähyä ensin rikkeellä aloitustapahtumassa, mutta muutti sen jälkeen syyksi pelaajan vaihdon pitkänkiekon jälkeen. Oksasta rangaistuksen perustelu ja koko tuomio ihmetytti.

— Niklas Malinen loukkasi tilanteessa jalkaansa ja hänet oli pakko ottaa pois. Linjatuomari kyllä huomasi loukkaantumisen, mutta päätuomari päätti silti antaa meille jäähyn. Se oli aika ratkaiseva tapahtuma ottelulle, harmitteli Oksanen.

Päätöserän puolivälissä Titaanit nousi vielä tasoihin 2—2 Tino Hovin laukauksella, mutta jo runsaan minuutin kuluttua JHT:n Teemu Karjalainen suti maalin edestä vieraiden voittomaalin. Puoli minuuttia ennen loppua isännillä oli vielä loistopaikka tasoitukseen, mutta Ville Äijälä epäonnistui avopaikassa.

Seuraavaan kotiotteluun yli kuukausi

Titaanit pelaa seuraavat viisi ottelua vieraskentillä, joista ensimmäisen tänään Jyväskylässä Riemua vastaan. Seuraava kotipeli on vasta 12. tammikuuta.

Luetuimmat