KTP:ltä vakuuttava näytös Seinäjoella – SJK:n akatemia kaatui 0–3

Nuori nigerialainen hyökkääjä tulee Kotkaan koeajalle.

Olli-Matti Matihalti

Toppari Ruxi puski komeasti KTP:n kolmannen maalin.
Toppari Ruxi puski komeasti KTP:n kolmannen maalin.

Lähtökohta ei ollut koronatauon jälkeen kummoinen, mutta KTP on aloittanut jalkapallon Ykkösen hyvin positiivisella tavalla. Avauskierroksen vierastasapeli vahvan KPV:n vieraana sai lauantaina jatkokseen vakuuttavan voiton toiselta Pohjanmaan-reissulta, kun sarjatulokas SJK Akatemia jäi Seinäjoella kotkalaisten jalkoihin 0–3 (0–2).

– Ihan kelvollinen esitys. Maaleja olisi tietysti voitu tehdä enemmänkin, koska paikkoja oli, mutta hyvä näinkin, KTP:n valmentaja Argo Arbeiter sanoi.

– Ainoa huono juttu oli Daven (kapteeni David Ramadingaye) loukkaantuminen. Hän on poissa seuraavat kaksi–kolme viikkoa.

Ramadingayen nilkka vääntyi pallontavoittelutilanteessa jo avausjakson alkupuolella. Kapteeni nilkutti vaihtoon ja teki tilaa Matias Lindforsille.

Yhtä maalia

Liigajoukkue SJK:n kakkosjoukkuetta on povattu Ykkösen heittopussiksi, ja tämän näytön perusteella povauksilla on katetta. KTP kun painoi alusta asti päälle niin vahvasti, että ajoittain näytti siltä kuin olisi pelattu yhtä maalia.

Isäntien maalivahti Mehdi El Moutacim ehti jo torjua Antti Mäkijärven laukauksen tolppaan ennen kuin vieraat menivät 24. minuutilla johtoon: Tuomas Ollila, Mäkijärvi ja Anton Eerola pelasivat näppärän ja nopean syöttökuvion, Mäkijärvi pääsi keskittämään päädystä maalille, ja Ollila ehti paikalle tälläämään pallon ohi El Moutacimin.

Ja myllytys jatkui:

Zakaria Beglarishvili osui vapaapotkusta poikkiputkeen, Eerola sijoitti Mäkijärven unelmatarjoilusta ohi maalin, ja ensimmäisen jakson lisäajalla KTP viimein tuplasi johtonsa: Lindfors keskitti, Hindrek Ojamaa jatkoi takatolpalta Mäkijärvelle, jolla oli helppo työ panna pallo verkkoon: 0–2.

Olli-Matti Matihalti

KTP:n avausmaalin tehnyt Tuomas Ollila pitää palloa SJK Akatemian Sami Sipolan ahdistellessa.
KTP:n avausmaalin tehnyt Tuomas Ollila pitää palloa SJK Akatemian Sami Sipolan ahdistellessa.

Toisella jaksolla SJK Akatemia pääsi paremmin peliin mukaan, mutta ainoan maalin tekivät edelleen vieraat:

He voivat pitää palloa keskikentällä tai vaikka A-katsomossa, jos siitä ei ole meille mitään vaaraa. — Argo Arbeiter

Ollila keskitti, ja espanjalaistoppari Ruxi puski 63. minuutilla heittäytymällä 0–3. Maali oli komea, mutta isäntien puolustus teki sen turhan helpoksi antaessaan Ruxille metrikaupalla tilaa keskellä rangaistusaluetta.

– Pelasimme toisella jaksolla viisaasti. Kun johdat kahdella maalilla, ei kannata lähteä takki auki säntäilemään, Arbeiter sanoi.

– Jätkät tekivät hyvää duunia. Vastustaja sai pitää toisella jaksolla enemmän palloa, mutta emme antaneet heidän pelata muodon sisällä. He voivat pitää palloa keskikentällä tai vaikka A-katsomossa, jos siitä ei ole meille mitään vaaraa. Heillä oli koko ottelussa vain yksi maalintekopaikka.

Nuori nigerialaishyökkääjä näytille

Arbeiter on tyytyväinen kauden alkuun. Kolmen miehen puolustus toimii ja maalejakin syntyy pelätystä hyökkääjäpulasta huolimatta. Virolaisvalmentaja puhui pari viikkoa sitten mahdollisesta uudesta hyökkääjäpelaajasta, mutta ei ole enää varma sellaisen tarpeellisuudesta, sillä Anton Eerola on täyttänyt kärkipelaajan tontin hyvin.

– Anton on ollut todella hyvä. Hän on kookas, taitava ja fiksu pelaaja. Olisi aika vaikeaa ottaa nyt Antonilta paikka joukkueessa, Arbeiter sanoi.

Viikonloppuna Kotkaan kuitenkin saapuu 19-vuotias nigerialaishyökkääjä David Onyeanula. Hän on aiemmin pelannut mm. Virossa ja Maltalla.

– Hän on kahden viikon koeajalla. Katsotaan miltä poika näyttää, Arbeiter sanoi.

Kotiavaus ensi lauantaina

KTP nousi voiton myötä neljän pisteeseen ja sarjakakkoseksi AC Oulun kintereille. Kotkalaiset kohtaavat seuraavaksi ensi lauantaina kotikentällä porilaisen MuSan.

Uusimmat uutiset