HP:n naiset nousivat jo lohkokakkoseksi – Tytti Bertlingin läpilyönti pohjusti makean voiton sarjakärki Kankaanpäästä

Kimmo Seppälä

Tytti Bertling löi läpilyönnillään HP:lle toisen jakson voittojuoksun. Kuva on viikon takaisesta kotiottelusta Vallikentällä.
Tytti Bertling löi läpilyönnillään HP:lle toisen jakson voittojuoksun. Kuva on viikon takaisesta kotiottelusta Vallikentällä.

Haminan Palloilijoiden nuori naisjoukkue on aloittanut ykköspesiskauden pirteästi. HP otti sunnuntaina jo kolmannen voittonsa neljässä ottelussa, kun se kukisti vieraskentällä sarjaa johtaneen kankaanpääläisen Mailajuniorit supervuorossa 2–1 (4–9, 3–2, 2–0).

HP hävisi Kankaanpäälle viikko sitten Vallikentällä ja vaikealta näytti alussa nytkin. Kotijoukkue takoi ensimmäisessä vuorossa peräti seitsemän juoksua ja rallatteli avausjakson voittoon juoksuin 9–4.

– Avausvuorossa vastustaja löi todella hyvin, mutta sen jälkeen oli hyvin tasaista. Täytyy olla tyytyväinen siihen kuinka tytöt pystyvät tiukassa paikassa venymään. Noustiin vaikeuksista jo Janakkalassa ja tehtiin se taas, pelinjohtaja Jussi Toikka myhäili.

Täytyy olla tyytyväinen siihen kuinka tytöt pystyvät tiukassa paikassa venymään. — Jussi Toikka

Kankaanpää johti toistakin jaksoa 2–1, mutta HP pääsi harhaheitolla tasoihin, ja Tytti Bertling ratkaisi neljännen vuoron tasoittavalla jaksovoiton kunnarin tuoneella läpilyönnillään.

Supervuoron sankari oli puolestaan jokeri Saara Suomalainen. Kankaanpää aloitti ja jäi juoksuitta, mutta tasoittavalla Suomalainen löi yhden palon tilanteessa kotiin sekä Riina Hallikaisen että Inka Pietilän. Peli päättyi siihen.

Makea vierasvoitto nosti HP:n seitsemään pisteeseen lohkon kakkoseksi Kankaanpään jälkeen. Oranssipaidat pelaavat ykköspesistä seuraavaksi keskiviikkona kotikentällä Janakkalaa vastaan. Joukkueen B-tytöillä on ottelu jo maanantaina, kun Vallikentällä vierailee Pori.

Uusimmat uutiset