Tomi Kaminen haluaisi KTP-Basketiin kaksi uutta amerikkalaista — ”Meillä on nyt hyvä juttu menossa ja loukkaantuminen voisi pilata sen”

Ensisijaisesti seura hakee pallollista pelaajaa, joka on ”hyvä heittäjä ja hyvä tyyppi”.

Kimmo Seppälä

Donte Thomas punnersi koria Kouvojen pelaajien keskellä.

Kolmostykki Matt Williams jätti lähtiessään ison loven KTP-Basketin kaukoheittopeliin, mutta joukkue löysi nopeasti uudet konstit voittaa. KTP takoi kauden ennätyksekseen 32 onnistunutta kakkosta ja väänsi Kouvolan Kouvot väkisin nurin lukemin 95—87 (43—41).

KTP voitti Kouvot jo kolmannen kerran tällä kaudella, mutta helpolla naapuri ei pisteistä luopunut. Kouvot oli korin päässä (89—86) vielä puolisentoista minuuttia ennen loppua, mutta KTP on oppinut kääntämään tiukat pelit edukseen.

— Tottakai voittaminen ruokkii voittamista, mutta ei se saa automaatio olla. Nöyryys pitää säilyttää, päävalmentaja Tomi Kaminen muistutti.

Williamsin (8,2 kolmosyritystä per ottelu) lähtö näkyi KTP:n heittovalinnoissa, sillä kolmosyrityksiä kirjattiin vain 12. KTP on heittänyt vähemmän kolmosia viimeksi lokakuussa 2015.

Minipoikatasolta voittoon

Ottelu eteni pitkälle toiselle neljännekselle ilman, että kumpikaan joukkue olisi päässyt edes kolmen pisteen karkumatkalle. KTP ei pitänyt huolta pallosta.

— Siinä oli välillä vähän alkukauden merkkejä. Syötöt olivat minipoikatasolla. Tuli sellaisia menetyksiä, joita ei tällä tasolla saa tulla, Kaminen huokaili.

Toisella neljänneksellä KTP repäisi tasatilanteesta (26—26) Antto Nikkarisen johdolla 14—1-pätkän (40—27). Kouvot kuitenkin vastasi täsmälleen vastaavalla repäisyllä (41—41). Vieraiden kiriä johti kotkalaislähtöinen Severi Kaukiainen.

— Kiva onnistua kerrankin täällä. Taisi olla ensimmäinen kerta vierasjoukkueen paidassa, Kaukiainen sanoi.

KTP pelasi ottelun käytännössä kuudella miehellä, sillä MuKi-avut Markus Rautasalo ja Okko Ailio käväisivät kentällä yhteensä vain reilun kymmenen minuutin ajan.

— Sen huomasi, että kuormitus oli liian suuri ja jätkät pelasivat vähän väärillä pelipaikoillakin. Olisi ehkä pitänyt antaa enemmän vastuuta nuorillekin, Kaminen harmitteli jälkikäteen.

Lehtoranta uskalsi ja osasi

Joonas Lehtorannalle kasvanut vastuu kelpasi. Isoimmat minuuttinsa (34.25) kolmeen vuoteen pelannut takamies purjehti tärkeitä koreja silloin, kun KTP niitä eniten tarvitsi.

— Sanoin pelaajille ennen peliä, että Jonttu on sarjan nopein suomalainen pallon kanssa lähtemään paikaltaan, mutta se unohtui meidän nuorilta amerikkalaisilta, Kouvot-valmentaja Jyri Lehtonen harmitteli.

— Luotin itseeni paremmin kuin normaalisti. Enemmän kun uskaltaa, niin onnistumisiakin tulee, Lehtoranta itse tiivisti.

Lehtoranta heitti 17 pistettä. Miehen 326:n ottelun uralta löytyy vain kuusi isompaa noteerausta.

Kaksi uutta pelaajaa?

KTP ei ole vielä löytänyt korvaajaa Matt Williamsille. Kaminen kuitenkin paljasti, että etsinnässä on jopa kaksi amerikkalaista.

— Meillä on nyt hyvä juttu menossa ja loukkaantuminen voisi pilata sen, Kaminen perusteli.

— Ensisijaisesti etsimme yhtä pallollista pelaajaa, joka osaa heittää. Kaikkein tärkeintä kuitenkin on, että hän on hyvä tyyppi.

KTP pelaa tiistaina Suomen Cupin ottelun Porvoon Räppäkäpäliä vastaan.

KTP pelaa tiistaina Suomen Cupin ottelun Porvoon Räppäkäpäliä vastaan. Seuraava Korisliigaottelu on vasta tiistaina 22.tammikuuta Kaarinan Ura Basketin isäntänä.

Luetuimmat